Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli'nde ŞİİR MEVSİMİ Deniz İnan'la Başlıyor

Kocaelinde geçtiğimiz üç sezon boyunca her yıl Ekim ayının son Cumartesi akşamı başlayıp, Mayıs ayına kadar düzenli olarak devam eden “Deniz İnan ile Şiirin Kırk Yüzü” şiir dinletileri 27 Ekim Cumartesi saat 19.30’da...

27 Ekim 2018 Saat: 20:04
Kocaelinde ŞİİR MEVSİMİ Deniz İnanla Başlıyor
Kocaeli'nde ŞİİR MEVSİMİ Deniz İnan'la Başlıyor
Kocaeli'nde geçtiğimiz üç sezon boyunca her yıl Ekim ayının son Cumartesi akşamı başlayıp, Mayıs ayına kadar düzenli olarak devam eden “Deniz İnan ile Şiirin Kırk Yüzü” şiir dinletileri 27 Ekim Cumartesi saat 19.30’da dördüncü sezonuna Prizma Sanat Merkezi’nde merhaba diyecek. 
Dinletiler her ay şehrimizden ve il dışından davet edilen şair konuklarla hazırlanıyor. Tamamı halka açık ve ücretsiz olan şiir dinletilerine isteyen şiir okuyarak da eşlik edebiliyor. Öğrencilerin ve yerel halkın yoğun katılım gösterdiği etkinlikler enstrümanlar ile birleşip müzik ziyafeti de sunuyor. 
Prizma Sanat Merkezi’nde (Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi 38/5 İzmit (İzmit Gümrük Müdürlüğü karşı binası) 27 Ekim’de sezon açılışının yapılacağı gecede gecenin koordinatörlüğünü üstlenen Deniz İnan’ın ve yerel şairlerin yanısıra Artshop Yayıncılık sahibi Vedat Akdamar, TRT radyo sanatçısı ve seslendirmen Bilgehan Avunduk ve ekibi, Yeryüzü Ağrısı adlı yeni şiir kitabının ilk lansmanıyla şair ve çevirmen Serpil Devrim, Cumba Kültür Sanat Platformu sahibi şair Deniz A. Tüzün ve ekibi, iddialı şiir kitaplarıyla şair ve çevirmen Volkan Hacıoğlu da yer alacak. 
Kocaeli’nin şiirdeki genç temsilcisi Deniz İnan, her yıl düzenlediği şiir dinletileri ile adından söz ettiriyor. Bu yıl yayınladığı üçüncü şiir kitabı Mor Mahzen ile “İsmet Kemal Karadayı Şiir ve Onur Ödülü”ne layık görülen Deniz İnan, davet edildiği uluslararası edebiyat festivallerinde temsil ettiği yeni nesil genç şiir çizgisiyle şehrimize başarılarla dönüyor. Genç şair çok yakında yurtdışında katılacağı festivallerle de Türk şiirini dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. 
Bende uluslararası sanat, kültür çalışmalarında yer alan bir gazeteci olarak, kendisinin çalışmalarını taktir ediyorum. Kendisine ve bu yıl yöneteceği Prizma Sanat Merkezi'ne yeni sezonunda başarılar dilerim.
Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat