Özdilek

İGF

Kocaeli'de COVID-19'a yönelik saha denetimleri değerlendirildi

Kocaeli Ticaret Odası, hafta sonu yapılan işyeri saha denetimlerini değerlendirdi.

23 Mart 2021 Saat: 20:05
Kocaelide COVID-19a yönelik saha denetimleri değerlendirildi
Kocaeli'de COVID-19'a yönelik saha denetimleri değerlendirildi
Kocaeli'de COVID-19'a yönelik saha denetimleri değerlendirildi
KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli'de hafta sonu gerçekleşen denetimin sonuçlarını değerlendirmek ve eksiklikleri paylaşmak üzere acil toplantı düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, saha denetimlerinde karşılaşılan sorunları paylaştı.
KOTO Başkanı Necmi Bulut, Vali Seddar Yavuz ile birlikte yapılan denetimlerde bazı eksiklikler gözlemlediklerini belirterek, "Bu sorunları, işletmelerimizi kapatarak da çözemeyiz. Yaptığımız denetimlerde, HES kodu sorgulaması sırasında yoğunluklar olduğunu gözlemledik. Kapıdaki personel sayısının artırılarak sorunun çözüleceği görüşündeyiz. İşyerleri mutlaka maksimum kişi kuralına uymalı. Gerekirse bir personellerini kapı girişinde görevlendirerek, mağaza içi ve kasa yoğunlaşmaları bu şekilde önlenmeli. İndirimler ve kampanyalar hafta içine yayılarak, hafta sonuna taşırılmamalı” diye konuştu.
“AÇILIŞ- KAPANIŞ SAATLERİ UZATILMALI”
Başkan Bulut, söz konusu tedbirlerin zor ve aşılamayacak konumda olmadığını belirterek, işyerlerinin açılış- kapanış saatlerinin uzatılması ile ilgili bakanlıklara ve TOBB’a yazı yazarak görüşlerini paylaştıklarını söyledi. 
“ÇOK BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, vali yardımcılarının da ilçe ilçe dolaşarak denetimlere bizzat katıldığını ifade etti. Artan vaka sayıları karşısında, tedbirlerin daha da artırılmasının beklendiğini ifade eden Vali Yardımcısı Çalık, “Ev ziyaretleri ve maskelerin çıkarıldığı yeme- içme mekanları en çok bulaş riskinin meydana geldiği ortamlar. İşletmeleri kapatmamak için buraları kontrol altında tutmamız gerekiyor” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat