Özdilek

Siyaset

Akar’dan Kamyoncu Esnafını Sevindirecek Kanun Teklifi

Kamyoncu esnafın sorunlarını Meclis de dile getireceğine söz veren Akar, Meclis Başkanlığına kamyoncu esnafı için sorunun çözümünü içeren kanun teklifi verdi.

27 Temmuz 2015 Saat: 13:09
Akar’dan Kamyoncu Esnafını Sevindirecek Kanun Teklifi
Akar’dan Kamyoncu Esnafını Sevindirecek Kanun Teklifi

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar seçim süreci boyunca birçok Kamyoncu Kooperatifini ziyaret etmiş ve esnafın sorunlarını dinlemişti. Kamyoncu esnafın sorunlarını Meclis de dile getireceğine söz veren Akar, Meclis Başkanlığına birçok sorunun çözümünü içeren kanun teklifi verdi.

Seçim sürecinde Kamyoncular Kooperatiflerini ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  Kamyoncu esnafın sorunlarının çözümüne ilişkin Kanun Teklifi verdi.

YASAL DÜZENLEME ŞART

Akar,  Kanun Teklifinin gerekçesinde ülkemizde taşımacılık yapan 400 bin kamyoncu esnafın bulunduğuna dikkat çekerek, Zaten kıt kanat geçinerek, hayatlarını idame ettirmeye çalışan kamyoncu esnafının, yönetmeliğin yarattığı yüklerle boğuşmak zorunda kaldığını belirtti.

 

YETKİ BELGELERİN DE DÜZENLEME

 

Akar, yetki belgelerindeki geçerlilik süresinin uzatılmasının gerekliliğine değinerek ayrıca yurt dışı taşımacılığı yapan ve bu yetki belgesine sahip olanların yurt içi taşımacılığı yapmasının uygun olmadığını belirtti.

KAMYON PLAKALARINA DA SINIRLAMA

Akar, Taksi, dolmuş ve minibüs de uygulanan plaka sınırlaması ve bedelinin zor şartlarda çalışan kamyoncu esnaf içinde geçerli olması gerektiğinin altını çizerek;Plaka tahdidi uygulanan illerde taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçları ile kamyonlar için tespit edilen ticari plaka sayısının artırılması, iade edilenler ile henüz tahsis edilmemiş olanlar dâhil, bunların trafik komisyonlarınca dağıtılması, İçişleri Bakanının onayına tabidir.”maddesini teklifine ekledi.

BU TEKLİFE ŞOFÖRLER SEVİNECEK

Yurt içi taşımacılıkta aranan asgari taşıma kapasitesi şartının kaldırılmasını öngören teklifte,  ayrıca, yetki belgesinin geçerlilik süresi dolmuş olup ilgili mevzuatta belirtilen sürelerde yetki belgelerini yeniletmemiş olan ticari eşya taşımacılığı yetki belgesine sahip olan gerçek ve tüzel kişiler için, 60 gün içerisinde yazılı olarak Bakanlığa başvurmaları ve yetki belgelerinin geçerlilik süresinin sona erdiği tarihteki geçerli yenileme ücretinin yarısını ödemeleri halinde, başka bir işleme gerek kalmadan Bakanlık tarafından yetki belgeleri yenilenmesi de yer alıyor.

ŞOFÖRLERE ÖTV İNDİRİMİ

Akar’ın teklifi ile ticari araçlarda kullanılan benzin, motorin ve LPG yakıtları üzerinden alınan ÖTV oranının yüzde 50 oranında, yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçların kullandığı motorin üzerinden alınan ÖTV'nin de yüzde 60 oranında indirim yapılması öngörülüyor.

 

Türkiye'de adil ve dengeli bir vergi sistemi kurulamaması nedeniyle akaryakıt ürünleri üzerinden alınan vergilerin çeşit ve oranının her geçen gün arttığına işaret eden Akar, temel ve kaçınılmaz bir ihtiyaç olan ulaşım ihtiyacın daha uygun bedellerle karşılanabilmesi, şoför esnafa bir destek olması ve ulaşım güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisinde indirime gidilmesi zorunluluk diyerek yasallaşması ile şoför esnafını sevindirecek olan teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat