Özdilek

Siyaset

Kılıçdaroğlu: “ 76 milyon kişiyi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz”

CHP İl başkanı Yalçın Kuşkan tarafından Ankara’ya davet edilen gazeteciler İlk olarak TBMM’deki CHP gurup toplantısına katıldılar.

16 Temmuz 2014 Saat: 15:24
Kılıçdaroğlu: “ 76 milyon kişiyi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz”
Kılıçdaroğlu: “ 76 milyon kişiyi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz”

NHA/ Haber: Soner Kılıç

Foto: Murat Gökkaya

 

 CHP Grup Toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ilk olarak Soma faciasına değinerek, “Bizim temelimizde insan hayatı önemli. 301 insanımız hayatlarını kaybetti. Peki sadece Soma'da mı? 2013 yılında 1235 işçi hayatını kaybetti. Somalı kardeşlere sesleniyorum. Size söz verdiler verilen sözleri tutmadılar. Sana söz veren kişi Cumhurbaşkanı adayı oldu. Sandığa gideceksin, onu sandığa gömeceksin'

 

FEZLEKELERİ OYALIYORLAR

 

17 Aralıkla ilgili fezlekeler gelmiştir. Komisyon kurmak için uzun uzun beklediler. Şimdi bir numara çektiler. Sıralama yokmuş her şey karmakarışıkmış. Sen istersen o fezlekeleri dünyanın öbür ucuna gönder biz onları burada görüşeceğiz.Tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyacak mıyız korumayacak mıyız?

 

EMPATİ KURUN !

 

Gezi olaylarında polis tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz' a da değinen Kılıçdaroğlu, “anne ve babanın umutla yetiştirdiği öğrenci sopalarla ve tekmelerle öldürüldü. Ben bütün annelere ve babalara sesleniyorum. Empati dediğimiz şeyi yapın.  kendinizi o anne-babaların yerine koyun. Öldürüldüğü zaman Cumhurbaşkanı adaylarından birisi Polis destan yazdı diyor. 'Senin çocuğunun karanlık bir sokakta ne işi var?',  'Polis destan yazıyor' diyen adama hala oy verecek misin?” dedi.

 

HERKESİ KUCAKLAYAN CUMHURBAŞKANI

 

Kılıçdaroğlu, “Oyumuzu Ekmeleddin İhsanoğlu'na atacağız. Çünkü hiç bir partinin üyesi değil, bilgili biri ve o çok iyi bir yönetici. Biz düzgün, namutlu bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Biz 76 milyon kişiyi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.Türkiye'yi aydın geleceğe hep beraber taşıyacağız.İshanoğlu Kazanırsa hukukun üstünlüğü kazanacak, Ortadoğu kazanacak, Avrupa birliği kazacak, biz kazanacağız.”diye konuştu.

Gazeteciler CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal,  CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile de sohbet etme imkanı buldular.

 

 

 

KILÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME

 

KILIÇDAROĞLU: 'KOCAELİ'NİN AYAĞA KALKMASI LAZIM'               

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluu, Kocaeli basınını meclisteki odasında ağırladı. Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan  ve Haydar Akar’ın  da hazır bulunduğu  görüşmede, Kılıçdaroğlu  parti olarak Kocaeli'de etkisiz kaldıklarını dile getirerek 'Kocaeli sol damarı güçlü bir kentti. Son zamanlarda farklı bir Kocaeli çıktı ortaya. CHP olarak eksik kaldığımız noktalar oldu. Yeniden ayağa kalkmamız şart lazım' dedi.

 

DOĞDUĞUM İLDEN ÇOK KOCAELİ’DEYDİM

 

Kocaeli'de doğduğu yerden daha çok zaman geçirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu 'Biliyorsunuz benim ağabey'im orada yaşıyor. Kocaeli'ye her zaman hayranlık duymuşumdur. Orada Portakal Hafız Konağı vardı, fotoğraflarını çekerdim. Onun korunmasını hep istemiştim. O ev ne yazıkki yandı. Kocaeli'de tarihi binalar çok var. Fakat çok kötü bir kentleşme sürece yaşandı. Bu kentte anılarım çok. Doğduğum ilden çok Kocaeli'de vakit geçirdim. Fakat şimdi padişahların avlanmak üzere olduğu bir kent, şimdi ormanların olmadığı bir kent oldu.

 

KAPIYI ÇALIP EVE GİRECEĞİZ

 

Kocaeli'de bire bir çalışmak lazım. Biz bildiri dağıtıyoruz, esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Oysa bir yöntem daha var. Kapıyı çalıp eve girmek. Kadın kollarını güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Onlara şu talimatı verdim. 2015 seçimleri kadın ağırlıklı olacak, girdiğiniz evde ne tür sıkıntı varsa hepsini ben kendim karşılayacağım. Ailelerle sıcak, samimi ortam kurmamız lazım.” diye konuştu.

 

ZAMAN İHSANOĞLU’NUN  LEHİNE

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu 'Ekmeleddin İhsanoğlu dinle siyasetin aynı kulvarda olmamasını isteyen, toplumun yetiştirdiği ender insanlardan biri. Cumhurbaşkanı adayını uzlaşarak desteklememiz lazım. Demokraside dayatma olmaz. 5 parti bir araya gelip Ekmeleddin Bey'i uzlaşarak destekledik. Zaman Ekmeleddin Beyin lehine işliyor”dedi.

 

Kocaelili gazeteciler Kılıçdaroğlu’na Başbakanın istifa etmemesi, Cumhurbaşkanı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı konusunda CHP içindeki farklı düşünceler, Yerel seçimlerde Kocaeli’deki başarısızlık, seçimlerde kadın kotası gibi çok sayıda soru yönelttiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat