Özdilek

Güncel

Polis çay bahçelerinde çay içirmedi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Gölcük’de sahil şeridindeki çay bahçelerinde uygulanan meşrubat ve yiyecek yasağı, sıcaktan bunalarak buraya gelen vatandaşların yanı sıra işletmecilerin büyük tepkisine yol açtı.

10 Ağustos 2014 Saat: 17:34
Polis çay bahçelerinde çay içirmedi
Polis çay bahçelerinde çay içirmedi

İzmit ile birçok yerde, alkolsüz içecek olan meşrubat, çay ve kahve servisi yapılırken, Gölcük'ün Değirmendere Semti'nde bulunan Çay Bahçelerine kontrole gelen polisler İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın talimatı diyerek üzerine çay, kahve ve yiyecek satışının saat 17.00'a kadar yasak olduğunu bildirdi. İşletmelerde, suyun dışında hiç bir içecek servisi yapılmadı. Oylarını verdikten sonra sahil şeridindeki çayy bahçelerine dinlenmeye gelen vatandaşlar, işletmecilerin bu durumu kendilerine bildirmesiyle şok oldu.

Polis ekipleri sık sık çay bahçelerini kontrole gelirken, öğlenden sonra hem işletmeciler yasağı delmeye başladı. Bu yasağa anlam veremediklerini söyleyen Dereağazı Çay Bahçesi İşletmecisi Mehmet Ali İçaçan, “Eğer bu yasağı dün bildirseydiler bugün işletmemizi kapatırdık. Öğlen polisler gelip meşrubat ve yiyeceğin yasak olduğunu söylediler. Müşterinin önüne giden çay kahveyi geri aldık. Böyle bir uygulamayı çok anlamsız bulduk. Zaten vatandaş yasağa tepki gösterdi. Biz de daha sonra servise devam ettik” diye konuştu.

Kaan Onay adlı vatandaş ise “Oyum attım geldim. Çay istediğimde yasak olduğunu söylediler. Nedenini sorduğumda ise seçim yasakları kapsamında yasak dediler. Böyle bir yasak mı olur. Ben burada alkol içmiyorum. Burası kahve değil. Çay bahçesinde çay içeceğim. Nasıl bir zihniyet bunu yasaklıyor anlamış değilim. Zaten herkez bu yasağı deldi ve meşrubat içip yiyecek siparişi verdi” dedi.  Çay bahçesine ailece geldiklerini söyleyen Zöhre Şimşek, “Seçim günü yapacağımız tek şey olan çay bahçesinde ailece oturmaya geldik. Meşrubat siparişi verdiğimizde yasak olduğunu öğrendik. Seçim yasağı olurda böyle bir yasak olmaz. Bunun açıklaması yok. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.

Anlamsız bir yasağın kendilerine iletilmesine rağmen tüm işletmelerin satış yaptığını söyleyen Koru Cafe işletmecisi Hasan Aydın da “Şuana kadar hiç böyle bir yasak duymamıştım. Çay bahçesinde vatandaşa çay veremiyoruz. Bu yasağı kim koydu çok merak ediyorum. Alkol satışı yapmıyoruz biz burda. Oyunu kullanana çay kahve satıyoruz. Bundan doğal ne olabilir. Böyle anlamsız bir yasağa kimse uymaz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat