Özdilek

Güncel

Muhtarların coşkulu gecesi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ilk kez İzmit’te kutlanmaya başlanan 26 Nisan Muhtarlar Günü’nde ilimizin muhtarlarını Antikkapı’da düzenlenen yemekli toplantıda buluşturdu.

26 Nisan 2015 Saat: 12:30
Muhtarların coşkulu gecesi
Muhtarların coşkulu gecesi

12 İlçenin muhtarlarının katılımıyla bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilen geleneksel ‘Muhtarlar Günü” etkinliğine İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek,  İzmit Belediye Meclis üyeleri, Milletvekili adayı Cemalettin Kaflı, Muhtarlar Derneği Fahri Genel Başkanı Mustafa Pehlivan, Muhtarlar Derneği’nin eski Kocaeli Şube Başkanı İsmail Şişman, Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ile birlikte İlçe Muhtarlar Dernek Başkanları ve ilimizdeki 468 mahallenin muhtarı katıldı. İzmit Belediyesi Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü Mehmet Çetin, 6 yıl önce kurulan Muhtar Hizmet Masası’nda eski bir muhtar olarak görev yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yoldaş’ta muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu söyledi, “Bu etkinlikler, dostlukları güçlendirir ve pekiştirir. Kamu yöneticileri ile iyi ilişkiler içinde halka hizmet edilir.” dedi. Yoldaş’ın kendisinin yazdığı ve okuduğu muhtarları anlatan şiiri ilgiyle dinlendi.

 

Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi’nin yönetim kurulunun aldığı kararla büstü yapılan Muhtarların Fahri Genel Başkanı Mustafa Pehlivan, muhtarlarla hizmete 35 yılını verdiğini hatırlattı, “Muhtarlar arasında hiç taraf tutmadım, ayırım da yapmadım. Karşılık beklemeden dostlarımın yanında oldum.” dedi. Pehlivan, Venedik’te, Cumhurbaşkanlığında aldığı plaketlerden sonra en kalıcı onuru da heykelinin dikilmesinin de en kalıcı onuru mutluluğu yaşadığını söyledi. Muhtarlar Günü ile ilgili kutlamayla Türkiye’ye örnek olmayı planladıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, muhtarların dert babası, annesi ve ağabeyleri olduğunu söyledi. Herkesin günü olduğunu, muhtarların da neden yılda bir kez günü olmasın deyip yola çıktıklarını belirten Doğan şöyle konuştu:

“6 yıl önce Muhtar Hizmet Masasını kurmuştuk. Muhtarlarımız, kapı kapı dolaşsın istemedik. Model olduk, bakanlık Muhtar Hizmet Müdürlükleri kurulması için Türkiye’deki bütün belediyelere yazı gönderdi. Muhtarlar Günü’nün Türkiye çapında yapılmasını Başbakanımıza teklif edeceğim.  Gelecek yıl daha büyük etkinliklerle kutlayacağız. Muhtarlarımızı bu yılda yurtdışına götüreceğiz; muhtarlarımız Avrupa’yı görsünler. Bütün muhtarlarımın emrindeyim. Muhtar seçilmek, belediye başkanı seçilmekten daha zordur; hele hele hanımların muhtar seçilmesi daha da zordur.” Muhtarlar Günü’ne katılan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, seçilmişlerin atanmışlardan daha kıymetli olduğunu belirtti, muhtarların, meclis üyelerinin halka hizmet ettiğini, halka hizmetin de çok güzel bir nimet olduğunu söyledi. Sazıyla sözüyle Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerini seslendiren İzmitli sanatçı Kenan Serhat İnce, Belediye Başkanları Doğan ve Köken ile muhtarların başkanlarını ve muhtarları coşturdu.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat