Özdilek

Siyaset

Akar“Biz beklemeye razıyız”

HP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, hızlı tren hakkında değerlendirme yaparak, “Sırf birileri şov yapacak diye işlerin aceleye getirilmesini istemiyoruz. Biz beklemeye razıyız” dedi

21 Temmuz 2014 Saat: 17:48
Akar“Biz beklemeye razıyız”
Akar“Biz beklemeye razıyız”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar dün il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Haydar Akar’a CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz eşlik etti. Hızlı trenle igili konuşan Akar, “Sırf birileri şov yapacak diye işlerin aceleye getirilmesini istemiyoruz. Biz beklemeye razıyız” ifadesine yer verdi.

CHP, GAZZE'YE GİDİYOR

İsrail'in Gazze'ye yaptığı operasyonlarla ilgili konuşan Haydar Akar, “Bu İsrail'in ilk kez yapmış olduğu bir şey değil. Mavi Marmara ile de birçok insan öldürülmüş ve olayın ardından da Gazze'ye ambargo uygulanmıştı. Bugün de aynı durum devam ediyor. Şu ana kadar 400'e yakın sivil hayatını kaybetti” dedi.

ÇIKARLARINI KORUYA BİRİ

CHP'den 10 kişilik bir ekibin Gazze'ye gideceğini de açıklayan Akar, " Müslüman ülkelerin lideri olacağım diye yola çıkan Erdoğan, BOP projesi ile İsrail ve Amerika'nın bölgedeki çıkarlarını koruyan biri olmuştur. Erdoğan’ın masum insanların ölümüne neden olacak söylemlerden de vazgeçmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İLK İMZAYI ATAN BENİM

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamada bulunan Haydar Akar, İhsanoğlu'nun barış projesi olduğunu ifade ederek, “Türkiye'nin 12 Eylül 1980'den sonraki en büyük sorunu cumhurbaşkanlığı seçimleri. 12 Eylül sonrasında provokasyonlar arttı. Bugün İhsanoğlu için ilk imzayı atanlardan biri benim” dedi.

SAYGI DUYULAN BİLİM ADAMI

Hiçbir zaman bir araya gelmesi düşünülmeyen partilerin İhsanoğlu etrafında buluştuğunu vurgulayan Akar, “Bir yandan herkesi kucaklayan ve dünyanın saygı duyduğu bir bilim adamı var. Bir yanda da toplumun yüzde 60'ını ötekileştiren biri var. İç barışın sağlanması böyle biri ile mümkün değildir. İnanıyorum ki İhsanoğlu, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı olacak" ifadelerine yer verdi.

AKSAKLIKLAR OLDU

İhsanoğlu'nun Kocaeli programı hakkında da konuşan Haydar Akar, programda aksaklıkların olduğunu ancak başarısız bir program olmadığını belirterek, “İhsanoğlu'nun danışmanlarının çevreyi tanımaması ve CHP ile MHP'nin parti programı olarak yapmamasından dolayı aksaklıklar oldu. Fakat şu da var, birçok siyasetçinin katılımı oldu. Vatandaşların ilgisi de çok güzeldi. Bu yüzden programın güzel bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyoruz" dedi.

İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

Akar, açılışı 25 Temmuz'da yapılması planlanan hızlı Tren hakkında da konuşarak, “Biz hızlı trene karşı değiliz. Ancak insanlarımıza bu konuda yanlış bilgi veriliyor. Ali Fuatpaşa-Sapanca arası 33 kilometre ve en fazla 120 kilometre hız yapılabilecek. Gebze-Halkalı arasında ise inşaatlar devam ediyor. En önemlisi ise Eskişehir-Gebze arasındaki yol için Uluslararası sertifika henüz alınabilmiş değil" ifadelerine yer verdi. 

ACELEYE GELMESİN

Sakarya'daki tren faciasını da hatırlatan Haydar Akar, aynı acıların yaşanmasından korktuklarını belirterek, “Yüzlerce insanımızı kaybetmekten korkuyoruz. Biz beklemeye razıyız. Sırf birileri şov yapacak diye işlerin aceleye getirilmesini istemiyoruz” dedi. Gebze Üniversitesi konusuna açıklık getiren Akar, kurulacak olan üniversitenin ODTÜ standartlarında olarak kentin sanayi ihtiyaçlarını da karşılaması gerektiğini ifade etti.

KURULACAĞI ANLAMINA GELMEZ

Gebze'de kurulacak olan üniversitenin komisyonda konuşulduğunu söyleyen Akar, "Komisyon'da konuşulması kurulacağı anlamına gelmiyor. Üniversitenin 25'ince döneme kalacağı gibi görülüyor" dedi. Kocaeli'nin 7 milletvekiline sahip olmasına karşın sahipsiz kaldığını dile getiren Akar, " İstanbul'un su ihtiyacını Kandıra'da bulunan Sungurlu Barajı'ndan karşılayacak olması ve fazlası ile göç almasına rağmen yatırım alamaması Kocaeli'nin sahipsiz kaldığının örneğidir" şeklinde konuştu.

İYİ YÖNETİLMİYORUZ

Okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder hakkında da konuşan Akar, " Işıtan Önder'in birinciliği geri verildi. Ancak öğrencinin kendisi gibi öğrenci olan ve Gezi Parkı'nda hayatını kaybeden iki ismi andığı için okul birinciliği elinden alınması Türkiye'nin demokraside geldiği durumu ortaya koyuyor. Maalesef Türkiye ve kentimiz iyi yönetilemiyor" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat