Özdilek

Siyaset

Kaplan: 18 genç eğitimci intihar etti!

Öğretmen Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekerek, “2008’den sonra 40 öğretmen adayı, atama olmayınca intihar etti” dedi.

23 Kasım 2014 Saat: 17:28
Kaplan: 18 genç eğitimci intihar etti!
Kaplan: 18 genç eğitimci intihar etti!

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitime yönelik sorunları yaptığı açıklama ile gündeme getirdi. Eğitim sorunlarını çözen ulusların kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda kalkındığını dile getiren milletvekili Kaplan, eğitime gereken ilgiyi göstermeyenlerin de başka ulusların hegemonyası altına girmeye mahkûm olduklarını dile getirdi.

 

“EMEKLİLİĞİ İSTEMİYORLAR”

Öğretmenlerin eğitimin temel taşı olduğunu da sözlerine ekleyen Kaplan, açıklamasında, “Her 24 Kasım’da öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz ediliyor. Ancak, yüz binlerce eğitim emekçisinin gerçek sorunları tartışılmıyor. On binlerce öğretmen emekli maaşı ile geçinemeyeceğini düşünerek emekli olmak istemiyor” dedi.

 

“18 ADAY İNTİHAR ETTİ”

Türkiye’de hala 330 bin işsiz öğretmenin kadrolu atama beklediğini de sözlerine ekleyen Kaplan, şöyle konuştu: “Atanamayan öğretmenlerimizin sayısı 25 ilimizin nüfusundan fazla. 2008 yılından sonra 18 işsiz öğretmen, ataması yapılmadığı için intihar etti. Çok daha fazlası ise aynı konu nedeniyle girdiği bunalım sonucu bir şekilde vefat etti. Buna rağmen hükümet halen çalışan ve atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini görmezden gelmeye devam ediyor.”

 

“EĞİTİMCİLER UNUTULDU”

Milletvekili Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı: “Son yıllarda enflasyonun düşmesi, ekonominin büyümesi ve milli gelirin artması ile övünenler; iş, büyümeden elde edilenlerin paylaşımına gelince, eğitim ve bilim emekçileri her nedense unutmaktadır. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen öğretmenlerimizin kutlu ve onurlu yürüyüşlerinde yanındayız. Eğitimcilerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat