Özdilek

Güncel

Batı Trakya Türkleri soydaşlarını adı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi tarafından gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde konuşan Şube Başkanı Engin Nazır, “İşkence gören soydaşlarımızı, çektiğimiz sıkıntıları unutmadık” dedi.

29 Ocak 2015 Saat: 17:45
Batı Trakya Türkleri soydaşlarını adı
Batı Trakya Türkleri soydaşlarını adı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi, Batı Trakya Türklerine 4 Kasım 1987’de yapılan asimilasyon çalışmaları ve saldırılarının 27. yıldönümü için Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi. Törene Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Engin Nazır ve dernek üyeleri katıldı.

 

“TÜRKLERE ZORLUK ÇIKARTILMAKTA”

Çelenk sunumu ardından basın açıklaması yapan Engin Nazır, “Her türlü insan hakkı ihlaline katlanan Batı Trakya Türk'ü 4 Kasım 1987 tarihinde Yunan  Yargıtay’ının sırf isminde Türk kelimesi olma sebebi ile kapattıkları dernekleri, işkence gören soydaşlarımızı, çektiğimiz sıkıntılarızı unutmadık. Aradan 26 yıl geçmesine rağmen Yunan hükümetleri Batı Trakya'da hala adında Türk geçen dernek açılmamakta, Batı Trakya ve Azınlık kelimeleri geçen dernek isimlerinde zorluk çıkartılmaktadır” dedi.

 

“ÇAĞDAŞ DEMOKRASİ ANLAYIŞI GALİP GELMELİ”

Nazır, “Azınlık ilkokullarındaki Türkçe dersler devamlı olarak azaltılarak Yunanca dersler çoğaltılmaktadır. Yunanistan'da mecburi eğitim 9 yıl olmasına karşın Batı Trakya Türk okullarında 6 yıl olarak uygulanmaktadır. Bütün bu sorunların ana nedeni Batı Trakya Türk azınlığının kendisini Türk hissedip, Türk olarak ifade etmesinden kaynaklanmaktadır. Batı Trakya Türk'ünün milli kimliğinin bir an önce tanınarak, örgütlenme özgürlüğüne saygı gösterilmesini ve çağdaş demokrasi anlayışının bir an önce galip gelmesini temenni ediyoruz'' diyerek basın açıklamasını sonlandırdı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat