Özdilek

Çevre

Çevreyi kirletenlere 105 bin lira ceza

İzmit’te çevreyi kirletenlerin en ağır şekilde cezalandırılacağı açıklandı. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada özellikle boş arsalara, yol kenarlarına, inşaat ve evsel atıklar atanlar tespit

17 Ekim 2014 Saat: 12:47
Çevreyi kirletenlere 105 bin lira ceza
Çevreyi kirletenlere 105 bin lira ceza

Belediye yetkilileri, görsel kirlilikle mücadele çalışmalarının kentin dört bir yanında devam ettiğini hatırlatarak “Kent merkezindeki boş arsalara çöp ve benzeri atıkların önlenmesi için bariyer uygulamasını getirmiştik. Bunda da önemli ölçüde başarılı olduk. Özellikle gözden uzak yol kenarlarına ve boş arsalara inşaat atığı atılmakta. Bu atıkları atanları tespit etmeye çalışıyoruz. Duyarlı vatandaşlardan da bu kişileri görenleri 318 00 00 numaralı telefona ihbar etmelerini bekliyoruz. Duyarlı vatandaşların sayısı ne kadar çok olursa çevre kirliğin de o kadar önüne geçileceğine inanıyoruz” dediler.

 

105 BİN LİRA CEZA

İzmit Belediyesi yetkilileri, kaçak inşaat atığı atanların tespiti halinde bunların en ağır şekilde para cezasıyla cezalandırılacağını da hatırlatarak “Yasalar bu tür sorumsuzlara 105 bin 587 liraya kadar para cezasını öngörmektedir. İzmit Belediyesi olarak çevre kirliliğinin önüne geçebilmek ve vatandaşlara destek olmak için inşaat atıkları ile eski ev eşyalarını toplayan özel bir ekip oluşturduk. İnşaat atığı ve eski ev eşyası bulunanlar belediyemizi aradıklarında bunlar zaten alınıyor. Buna rağmen vatandaşların riske girip atıklarını çevreye atmalarını anlamak mümkün değil” şeklinde konuştular.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Durhasan Köy yolu üzeri, İnkilap Caddesi sonu ile Yahya Kaptan Mahallesi Elzem Sokak’taki boş alana inşaat atığı atanları tespit etmek için harekete geçtiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat