Özdilek

Güncel

KAMADER’den şenlik

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin (KAMADER), Kandıra Belediyesinin desteği ile düzenlediği “8. Geleneksel Turna Balığı ve Tatlı Su Levreği Tutma Şenliği”, 2-3 Mayıs’ta Kandıra Kaymaz (

30 Nisan 2015 Saat: 23:22
KAMADER’den şenlik
KAMADER’den şenlik

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının izni, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısı ile düzenlenecek etkinlikte, yarışmacılar cumartesi günü saat 12.00’de gölet çevresinde kamp kuracak. Akşam ise ateş yakılıp, müzik eşliğinde eğlence ve halat çekme, çuval yarışı, yumurta yarışı, elma yeme yarışması, yoğurt yeme yarışması gibi kültürel oyunlar düzenlenecek. Yarışma alanında su, elektrik ve tuvalet temin edilecek. Etkinliğe, Kocaeli ve , ülke genelinden çok sayıda yarışmacı katılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler, Cumartesi ve Pazar sabahına kadar organizasyon alanında bulunan kayıt masasına kayıtlarını yaptırabilecekler.

 

YARIŞMA 4 DALDA GERÇEKLEŞECEK

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yapığı yazılı açıklamada, yarışmanın, “en büyük ve en çok turna balığı”, “en büyük ve en çok tatlı su levreği” olmak üzere dört dalda yapılacağını belirtti. Yarışmanın jüri üyelerinin, Türkiye genelinde tanınan, alanında isim yapmış usta balıkçılardan oluşacağını ifade eden Uztürk, şöyle devam etti: “Sabah saat 05.30 – 06.00 arasında yarışmacılara kahvaltı verilecek. Yarışma 06.00’da başlayacak. Pazar sabahı yarışmacılar hariç katılan misafirlerimiz ve ilimizden taşımalı sistem ile halkında katılımı ile “Doğada Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gölet etrafında gerçekleştirilecek. Ayrıca Doğa ve insan konulu Fotoğraf yarışması yapılacak. Konusu balık, doğa ve insan olan bu yarışmaya, yarışma alanında bulunan tüm yarışmacı ve misafirler, belirlenen şartnameye göre, etkinlik boyunca, yarışma alanında çektikleri fotoğraflar ile katılabilecekler. Değerlendirme, fotoğraf sanatçıları ve amatör balıkçılardan oluşacak jüri tarafından o gün yapılarak, sergilenmeye değer bulunacak fotoğraflar yarışma alanında yada Kamader’in web sitesinde sergilenecek.”

 

ÇÖP TOPLAMA YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Çevre ve doğa koruma bilincini geliştirmeyi ve yarışma için kullanılan alana katkı sağlamak amacıyla da çöp toplama yarışması düzenleneceğini anlatan Uztürk, yarışmacılara dağıtılacak eldiven ve çöp poşetlerini, gölet çevresindeki çöpleri doldurarak geri getiren yarışmacı ve diğer katılımcılara kura ile önceden belirlenen hediyeler verileceğini kaydetti. Mehter Takımının konser vereceği balık tutma ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere kupa ve olta takımından oluşan çok değerli ödüller verileceğini aktaran Uztürk, “İnsanları bir taraftan eğlendirirken diğer taraftan sürdürülebilir, balıkçılığa, doğa korumacılığına ve mevzuat hükümleri hakkında bilgi edinmelerine katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

 

AMATÖR RUHU GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Uztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu yarışma, amatör olta balıkçılığını kamu oyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, geriden gelen genç kardeşlerimizi bilinçli bir amatör balıkçı ve doğa tutkunu olan bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak amacıyla düzenlenecek. İnsanları şehrin monoton hayatından bir nebzede olsa kurtarıp, doğa ile baş başa olmanın keyfini yaşatmak ve bu vesile ile doğa bilincini aşılamak ve Doğada Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerini özendirerek halkın spor ve yürüyüş yapma alışkanlığını artırmaktır. Organizasyon alanında yapılacak yöresel ikramların tanıtımını yaparak, bu vesile ile çevre köylerine ve bölgemize ekonomik bir hareketlilik kazandırmaktır. Kocaeli İlimizin ve Kandıra İlçemizin Tarihi ve Yöresel Kültürlerinin tanıtımına katkı sağlayacak. Doğa ve çevreyi seven herkesi, aileleriyle birlikte yarışmaya davet ediyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat