Özdilek

Güncel

MİA için yürütmeyi durdurma kararı

Büyükşehir Belediyesi’nin eski meclis üyesi Ali Haymanalı, MİA’nın peşini bırakmıyor. Hatırlanacağı gibi MİA’yla ilgili açılan davada bilirkişi “Kamu yararına aykırıdır” şeklinde bir rapor hazırlamıştı. MİA için idare

17 Eylül 2014 Saat: 17:18
MİA için yürütmeyi durdurma kararı
MİA için yürütmeyi durdurma kararı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi eski meclis üyesi CHP’li Ali Haymanalı, MİA için idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındığını söyledi. Haymanalı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından Merkezi İş Alanı (MİA) adı altında bir takım imar değişiklikleri yapılmıştır.  Yapılan değişiklikler CHP Büyükşehir Grubumuz, CHP İl Örgütümüz ve ilgili kurumlarımız tarafından ortaklaşa olarak değerlendirilmiş ve projenin depremsellik, ulaşım, mülkiyet hakkı, uygulama alanı, sulak alanların korunması, sağlık ve spor alanlarının korunması ve benzeri konularda kamu yararına aykırı olduğu görüşü belirlenmiştir.

Bunun üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi sıfatıyla tarafımdan Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma istemli iptal davası açılmıştır. Mahkeme bilirkişilerden oluşan üçlü bir heyet ile mahallinde keşif icra edilmiştir. Keşif sonrasında verilen rapor da dikkate alınarak, MİA’nın yürütmesi Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nin 2013/1131 E sayılı kararı ile durdurulmuştur.

 

Şahsım adına açılan bu davada, başından beri kentin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bu proje için yanlış bölge seçildiğini belirttik. Yaptığımız başvuru neticesinde de mahkeme kararı ile bu durum sabitlenmiş oldu. Bugüne kadar Kocaeli’nin ve halkın menfaatleri için yapılan değişikliklerin nasıl yanında olduysak, bir takım zümreleri zenginleştiren, çarpık kentleşmeyi tetikleyen, insan sağlığını tehlikeye atan tüm projelerin de karşısında olduk. Bu ve benzeri hukuksuzlukların karşısında olmaya devam edeceğiz. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde detaylı bir basın açıklaması da yapacağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat