Özdilek

Çevre

Tartışmalı Limanı Cumhurbaşkanı Açacak

Yılardır tartışılan ,ve mahkeme kararlarına rağmen yapımı bitirilen Dubai Port sonunda Cumhurbaşkanını tarafından açılacak

11 Mayıs 2016 Saat: 14:12
Tartışmalı Limanı Cumhurbaşkanı Açacak
Tartışmalı Limanı Cumhurbaşkanı Açacak

Kocaeli’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının ve CHP İlçe başkanlarının destek verdiği eylem Dubai port Yarımca limanı önünde gerçekleşti.

 

Konteyner işletmecisi DP World’ün, 650 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyon 850 bin TL’lik) yatırım yaparak işletmeye başladığı DP World Yarımca Konteyner Limanı’nın açılışı 13 Mayıs Cuma Günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

  Dubai Port ile ilgili sık sık eylem yapan Dubai Port Direniş Grubu, bugün de liman önünde toplanarak yetkilileri protesto etti. Saat 11:00’de Körfez’de bulunan Dubai Port Limanı önünde toplanan Dubai Port Direniş Grubu’na CHP’li ilçe başkanları da destek verdi. Liman önünde açıklama yapan Dubai Port Direniş Grubu Sözcüsü Numan Gülşah, “Bu liman kaçaktır, kaçak liman açılamaz. İsmail Baran bu suçun ortağıdır, ileride hesap verecektir” açıklamalarında bulundu. Açıklama sırasında polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. 50 kişilik grup daha sonra liman çevresinde tur atarak dağıldılar.

 

 

Projesi, yapımı ve faaliyete geçmesi, hepsi büyük tartışmalara sebep olmuştu. Körfez’de yapılan Dubai Port Limanı hakkında açılan dava sonucu mahkeme iptal kararı vermiş ancak buna rağmen inşaat durmamış ve proje bitirilmişti.

 

limanı Cumhurbaşkanıı Erdoğan açacak. Dubai Port Direniş Grubu liman önünde yaptığı açıklamada yaşanan süreçle ilgili bilgi verdi. Basın açıklamasına CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altunok ve vatandaşlar katıldı. Açıklamayı ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah yaptı. Gülşah açıklamasında Mahkeme dahil tüm yolları denediklerini dile getirerek “Bundan sonraki süreçte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.  Gülşah açıklamasında şöyle konuştu;  “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. ÇED kararı iptal edilen bir limana tek bir çivi dahi çakılmaması gerekirken Anayasamız ve kanunlarımız ayaklar altına alınmış ve yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. İnşaatı bitirmekle kalmayıp devletin en üst düzey yöneticilerince de bizzat kaçak limanın açılışı yapılacaktır. Dubai şeyhlerinin önünde el pençe duran da, kendi yasalarını çiğneyen de, meclis üyeleriyle birlikte Dubai şeyhlerinin ayağına kadar gezi düzenleyen de, Dubai Port’ da olduğu gibi Nuh Çimento ve Petline iptal kararlarını yok sayan da, Yarpaş’ta yolsuzluk yaptığı için yargılanan da sizsiniz. Bir avukat bile tutmaya gücümüz olmadan, kıt kanaat imkânlarla dava harçlarını denkleştirip sizin ayıplarınızı kapatmaya çalışan ise biziz” dedi. Limanı ile ilgili Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ı sorunlu tutan Gülşah; “Sayın Baran bir daha abdest almadan bizlerin adını ağzınıza bile almayın ve haddiniz bilin. İftiralarınız, yalanlarınız, riyalarınız bizleri asla ve asla yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Eğer iddianızı ispat etmezseniz namertsiniz, müfterisiniz. Körfez Belediye Başkanı olarak yaşanan hukuksuzlukta en büyük pay sizindir. İlerleyen yıllarda hakim savcı önünde hesap verirken bunları size bir kez daha hatırlatacağımızdan kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat