Özdilek

Siyaset

Kocaeli'de İhsanoğlu coşkusu

Tüm günü ilimizde geçiren muhalefet partilerin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, akşam da CHP Kartepe İlçe Örgütü’nün bu yıl 5. Si düzenlenen geleneksel iftar programına katıldı.

20 Temmuz 2014 Saat: 14:00
Kocaeli'de İhsanoğlu coşkusu
Kocaeli'de İhsanoğlu coşkusu

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu CHP Kartepe İlçe Örgütü’nün geleneksel iftar programına katıldı. Maşukiye de bulunan Cevizdibi Restaurant’ta gerçekleşen iftar programına CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan ve Haydar Akar, MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP’nin eski ve yeni İl ve İlçe Başkanları, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, MHP İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen, BTP İl Başkanı Muharrem Can, BBP İl Başkanı Şeref Gönenli, DP İl Başkanı Cem Serhat Dayanç, CHP eski Kandıra Belediye Başkanı Kenan Evin, CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı, CHP Başiskele İlçe Başkanı Muharrem İnce, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, İşçileri Ağaç İş Sendikası’nın imzaladığı toplu sözleşmeye karşı olan Yıldız Entegre’nin işçileri’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

İftarımızı bu akşam sizlerle birlikte açmaktan ben ve ailem büyük mutluluk yaşıyoruz diyerek konuşmasına başlayan İhsanoğlu, “ Türkiye bir dönüm noktasında. Bu seçim hayati bir seçimdir. Be bugün bir partinin değil dokuz partinin adayıyım. Bu seçim Türk gemisinin kaptanının seçileceği bir seçimdir. Türkiye’nin gemisi sığ sularda değil yüksek sularda gitmesi lazım” dedi. Gelirde adaletsizlik olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Bu adaletsizliği gidermek herkesin görevidir. Cumhurbaşkanı olacak kişi herkesi kucaklayan şefkatle yaklaşmalıdır. Eli sopalı olmalı. İçerde güven, huzur sağlayacak bir Cumhurbaşkanı arıyor. 70’li yıllarda çok acı çektik artık acı çekmek istemiyoruz. Türkiye, çöken adalet sistemini yeniden kuracak bir Cumhurbaşkanı istiyor. Biz bu devletin çökmesini istemiyoruz. Adaletin hızlı bir şekilde işlemesini, göz altına alınan insanların sürelerinin aşmamasını istiyoruz. İlk hedefimiz demokrasiyi gerçekleştirirken, adaletin de olmasını sağlamak. Biz Türkiye’nin önünü açtığımız zaman daha hür, bağımsız bir ülkeye sahip olacağız. Zihniyeti Çankaya da hakim kılacağız. Atatürk’ün dediği gibi 'Yurtta Sulh Cihan da Sulh' sözüne uyacağız. Allah bu millete zeval vermesin" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat