Özdilek

Güncel

12.700 şişe kaçak şarap imha edildi

Bir ihbarı değerlendiren Gebze Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Darıca’da bir villaya yapılan baskın sonucu 12.700 şişe kaçak şarap yakalandı.

25 Kasım 2014 Saat: 17:22
12.700 şişe kaçak şarap imha edildi
12.700 şişe kaçak şarap imha edildi

İki yıl önce bir ihbarı değerlendiren Gebze Cumhuriyet Savcısı’nın verdiği talimat ile emniyet ekipleri ve Darıca İlçe Müdürlüğü elamanlarınca Darıca sınırlarında bir adreste bulunan villanın bodrumunda kurulan mahzende etiketsiz bandrolsüz 12.700 adet 70cc’lik şişe şarap yakalandı. Darıca İlçe Müdürlüğü tarafından numune alınarak analize gönderilen şaraplara el konularak ürünler yeddi emine alındı.

 

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI

Geçtiğimiz yıl Gebze 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava neticesinde söz konusu şaraplara el koyulmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda Defterdarlık Milli Emlak Dairesi, yaptığı değerlendirmede şarapların insan sağlığı açısından tehlike arz ettiğine karar verdi. Dün, Darıca İlçe Müdürlüğü elamanları nezaretinde mahzendeki tüketilmesi insan sağlığı açısından tehlikeli olan 12.700 şişe içleri dökülerek ve şişeleri kırılarak imha edildi.

 

YETKİLİLER UYARDI

Emniyet ekipleri ayrıca vatandaşları uyararak “Tüm vatandaşlarımızın her türlü yiyecek, içecek üretim, satış faaliyetlerinde mevzuat dışına taşmadan yasalar çerçevesinde işlemlerini yapmaları aksi takdirde ağır yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalınacağının bilinmesi hususunu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” şeklinde açıklama yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat