Özdilek

Siyaset

Küçükkaya: Samimi bir özeleştiri yapmaları gerekiyor"

İlçe binasında konuşan CHP İzmit İlçe Başkanı Küçükkaya, "Türkiye’nin Türk hukukuna, evrensel hukuka uygun hareket eden bir ülkedir algısını bütün dünyaya yerleştirmek istiyoruz.

22 Ağustos 2016 Saat: 01:25
Küçükkaya: Samimi bir özeleştiri yapmaları gerekiyor"
Küçükkaya: Samimi bir özeleştiri yapmaları gerekiyor"

İlçe binasında konuşan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya özetle şunları söyledi:

GÜVEN VE HUZURLA UYANACAĞIMIZ BİR ÜLKE

Ülkemiz her gün yeni bir kabusa uyanıyor ve yeni bir terör dalgası ile karşı karşıya kalıyor. Korku, endişe ve güvensizliğin hakim olduğu bir atmosferde acı haberler alıyoruz. İstedikleri korku iklimini oluşturmak için haince eylemler gerçekleştiren terör örgütünü son hedefi  Hakkari , Bitlis, Van, Elazığ  Gazianetep oldu. Hükumetin öncelikli görevi ülkenin güvenliğini sağlamak olmalıdır.' Bu önlemlerin ilgili kurumlar tarafından bir an önce alınması gerekmekte . Türkiye, 30 yılı aşkın süredir terörle mücadele ediyor. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu bağlamda dış politikanın terörle mücadele konusunda ne kadar önemli olduğunu, düşünüyorum. Başka ülkelerin içişlerine müdahale etme, Türkiye için değil, dünya için felaket getirdiğini herkes gördü.  Güvenle ve huzurla uyanacağımız ve çocuklarımızı barış ve kardeşlik ortamında yetiştireceğimiz bir ülke en büyük ortak dileğimiz. AKP hükümetinin oturup ciddi ve samimi bir özeleştiri yapması gerekiyor. Bunu yapmadığı takdirde terörle mücadelede başarılı olamaz.

SAVAŞI BİR AN ÖNCE SONLANDIRIN


Türkiye’nin saygınlığını korumak istiyoruz, hem de Türk hukukuna, evrensel hukuka uygun hareket eden bir ülkedir algısını bütün dünyaya yerleştirmek istiyoruz. İnsanın onuru olduğu gibi, ülkelerin de onuru vardır. İran – Irak savaşı tam 8 yıl sürdü. Üstelik bizim sınırlarımızın yanı başında. Biz top atışlarını bile duyuyorduk. 8 yıl boyunca, Türkiye asla ve asla taraflardan birinden yana bir politika gütmedi. Güttüğü tek politika vardı, savaşı biran önce sonlandırın. Bu iki ülkeye de, Ortadoğu’ya da zarar veriyor. Türkiye’nin saygınlığı ne Ortadoğu’da, ne dünyada tartışma konusu olmadı. Türkiye Ortadoğu’dan terör ithal etmedi. Bugün geldiğimiz noktaya bakın. Ortadoğu’daki savaşa biz taraf oluyoruz. IŞİD terör belası geldi. Her gün yeni bir eylemle karşı karşıyayız.

SURİYELİLERE KIZMAYIN


Türkiye’nin bir yönetim sorunu var. Dünyayı iyi okumayan, dengeleri iyi okumayan, olayları sağlıklı, objektif gözetlemeyen bir yönetim anlayışı var. Bu yönetim anlayışı, Türkiye’yi adım adım terör bataklığına sürükledi. Buradan kurtulmamız lazım. Terörü engelleme konusunda “Özeleştiri yapmaları gerekiyor” Çünkü biz hem uyardık, hem önerdik. Sadece uyardık deseydik, eksik olurdu. “Yanlış yapıyorsunuz, böyle yapmanız gerekir” dedik. Suriye politikasında, PKK konusunda, IŞİD konusunda, cihatçı örgütler konusunda, Ortadoğu konusunda, Mısır konusunda, Irak politikası konusunda hepsini tek tek eleştirdik, Bugün geldiğimiz noktada üzülerek söylüyorum, haklı çıktık, ama keşke haklı çıkmasaydık. Keşke sorunların tamamı çözülmüş olsaydı. Ortadoğu bataklığı artık sadece Türkiye’yi değil, dünyayı tehdit eder noktaya geldi. O açıdan diyorum, ülkeyi yönetenlerin oturup ciddi, samimi bir özeleştiri yapmaları gerekiyor.  Suriyelilere kızıyoruz, Suriyelilere niye kızıyorsunuz? Onlar savaştan kaçtılar. Çoluk çocuk bütün servetlerini bıraktılar, evlerini, bahçelerini, bırakarak kaçtılar, sığındılar Türkiye’ye. Eğer kızacaksan Suriyelilere değil, Suriye sorununu Türkiye’nin başına musallat edenlere kızacaksın” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat