Özdilek

Siyaset

Erbakan, Kocaeli’den aday oluyor

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, 2015 seçimlerinde ilimizden bağımsız olarak milletvekilliğine aday olmaya hazırlanıyor.

18 Ekim 2014 Saat: 13:04
Erbakan, Kocaeli’den aday oluyor
Erbakan, Kocaeli’den aday oluyor

Konya ve İstanbul’un da alternatif şehirleri olduğu Erbakan’ın bu kararının SP teşkilatlarında nasıl tepki göreceği ise merak konusu.

 

Saadet Partisi’nin genç jenerasyonunun yeni temsilcisi olan, merhum başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, yaklaşan 2015 genel seçimlerinde bağımsız olarak aday olmaya hazırlanıyor. Bir süre önce yapılan Saadet Partisi’nin büyük kurultayında genel başkanlığa aday olan, ancak istediği sonucu alamayan Erbakan, bu kez farklı bir yol deniyor.

 

EN GÜÇLÜ İL KOCAELİ

2015 yılı mayıs ya da haziran ayında yapılması planlanan milletvekili genel seçimlerinde bağımsız aday olmaya hazırlanan Fatih Erbakan, konu hakkında ekibi ile birlikte sürekli istişareler yapıyor. Erbakan’ın önünde ise üç ayrı seçenek bulunuyor. Buna göre yakın ekibi ile birlikte yaptığı görüşmeler sonrasında genç Erbakan’ın, Kocaeli’den bağımsız olarak aday olmasının beklendiği öğrenildi.

 

İKİ İL DAHA VAR

Ayrıca adaylık için iki farklı ilin daha gündemde olduğu bildirildi. Erbakan ve ekibinin, adaylık için Kocaeli ile birlikte babasının da birçok dönem milletvekilliğini yaptığı Konya ve İstanbul’u da değerlendirmeye aldığı belirtildi. Fakat Saadet Partisi’nin Kocaeli’deki oy potansiyelinin yüksek olduğu gerekçesi ile adaylığın büyük olasılık ile Kocaeli’den olacağı açıklandı.

 

MOLLA ÇOK İSTİYOR

Bu arada Fatih Erbakan’ın, Kocaeli’den bağımsız aday olma ihtimali özellikle teşkilat tabanında büyük ses getirdi. Ayrıca parti yönetimlerinde bulunmayan bazı önemli isimlerin de bu adaylık için baskı kurduğu da edinilen bilgiler arasında. İlimizde ise Erbakan Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Molla’nın bu adaylığa büyük destek verdiği öğrenildi.

 

TEŞKİLATLAR NE DİYECEK?

Bu arada ekibi ile bağımsız adaylık konusunu ele alan ve Kocaeli’yi ilk alternatif olarak gündeminde tutan Fatih Erbakan’ın bu girişimini, Saadet Partisi’nin il ve ilçe yönetimlerinin nasıl karşılayacağı ise merak konusu. Bilindiği gibi il başkanı Sinan Ejderoğlu ve delegasyonun önemli bir bölümü, Fatih Erbakan’a tepki göstererek, kurultayda Mustafa Kamalak’ı desteklemişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat