Özdilek

Çevre

Yavru baykuş emin ellerde

Gebze’nin Pelitli Köyü’nde yolun kenarında gazeteci Yakup Uzun’un bulduğu yavru baykuş, meslektaşı Levent Altun tarafından Faruk Yalçın hayvanat bahçesine teslim edildi.

18 Nisan 2014 Saat: 18:39
Yavru baykuş emin ellerde
Yavru baykuş emin ellerde

Dün Pelitli Köyü’nden otomobiliyle Gebze’ye doğru gelirken ormanlık alanın yakınlarında yolun kenarında yavru bir baykuş gören gazeteci Yakup Uzun, otomobilini durdurarak yavru baykuşu Gebze’ye getirdi.

Henüz çok küçük olan ve uçamayan yavru baykuş için yuva arayan Yakup Uzun, meslektaşı Levent Altun’a haber verdi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yetkilileri ile görüşen ve olumlu yanıt alan gazeteci Levent Altun, yavru baykuşu hayvanat bahçesine teslim etti.

Yavru baykuşu teslim alan ve bir süre seven, parkın Satış Birimleri Müdürü Yasemin Üçer, yavru baykuşu daha sonra karantina bölümüne gönderdi.

Parkın Veteriner hekimi ve aynı zamanda Genel Müdürü Yücel Yılmaz, yavru baykuşun sağlık kontrolünün ve bakımının yapılacağını daha sonra ise ayrı bir kafeste muhafaza edileceğini söyledi.

Yücel Yılmaz, “Sevimli yavru baykuşa kendi kendini besleyecek duruma gelene kadar bakacağız. Daha sonra ise doğaya salmayı deneyeceğiz. Eğer doğaya uyum sağlayamazsa, yeniden parkımıza getirip buradaki doğal ortamında yaşamasını sürdürmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Yavru baykuşun ismini ise, gazeteci Levent Altun’un oğlu Eray, ‘Erkuş’ olarak koydu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat