Özdilek

Güncel

Sekapark’ta başpehlivan Recep Kara

8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Recep Kara oldu

8 Mayıs 2016 Saat: 23:19
Sekapark’ta başpehlivan Recep Kara
Sekapark’ta başpehlivan Recep Kara

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. Kara, finalde rakibi Şaban Yılmaz’ı yenerek 8, Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin başpehlivanı ve Altın Kemer’in sahibi oldu. Gün boyu büyük mücadelenin yaşandığı güreşlerde Şaban Yılmaz ikinci, Hamza Köseoğlu ve İsmail Balaban ise üçüncü oldu. 8. Sekapark Altın Kemer Güreşleri bu yıl Osman Kanbur onuruna düzenlendi.

 

BAKAN FİKRİ IŞIK GÜREŞLERİ İZLEDİ

Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen ve gün boyu süren güreşlerde Türkiye’nin tüm önemli başpehlivanları ile birlikte 1000 pehlivan kol bağladı. 8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşlerini çok sayıda güreş severle birlikte Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık da izledi. Güreşleri bakan Fikri Işık ile birlikte ayrıca AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de seyretti.

 

14 KATEGORİDE YAPILDI

Güreşler baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapıldı.

 

YARI FİNALİN BAŞPEHLİVANLARI

 

BALABAN SAKATLANDI

Yarı finalde Recep Kara ve İsmail Balaban müsabakasında, İsmail Balaban sakatlandı. Balaban’ın yere düşmesiyle ile Recep Kara güreşi kazanan taraf oldu. Yarı finale çıkan Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz mücadelesinde ise Şaban Yılmaz rakibini yendi.

 

FİNALDE RECEP – ŞABAN MÜCADELESİ

Yarı final mücadelesinin ardından finale Recep Kara ve Şaban Yılmaz çıkmaya hak kazandı.

 

GENEL SEKRETER VE REKTÖR YARI FİNAL VE FİNALLERİ İZLEDİ

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü yarı final ve final müsabakalarını izledi. Bu müsabakaları ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Özer ile Spor Şube Müdürü Doğa Ergün de seyretti.

 

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Final müsabakası saat 19:00 itibariyle başladı. Puanlama müsabakasında rakibine üstünlük sağlayan Recep Kara, 8. Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin başpehlivanı olmaya hak kazandı ve Altın Kemer’in sahibi oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat