Özdilek

Çevre

Körfez’de Kurban Pazarı İçin Kuralar Çekildi

Körfez Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle İlimtepe Bölgesinde kurulacak olan hayvan pazarının yer tahsisi için Yarımca Kültür Merkezinde kura çekimi gerçekleştirdi.

24 Ağustos 2016 Saat: 07:23
Körfez’de Kurban Pazarı İçin Kuralar Çekildi
Körfez’de Kurban Pazarı İçin Kuralar Çekildi

122 Kurban Satış Çadırı Kurulacak

Körfez Belediyesi tarafından kentte vatandaşların kurban ihtiyaçlarını giderebilmeleri için İlimtepe bölgesinde modern kurban satış alanı oluşturuldu. Oluşturulan kurban satış yerleri için, Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya tarafından Yarımca Kültür Merkezinde kura çekimi gerçekleştirildi.Gerçekleşen kura çekiminde, Körfez İlçe Tarım Müdürlüğünden Veteriner Hekim Mehmet Çakmak kurban pazarı esnafına kurbanlıklar ile ilgili önemli bilgiler aktardı.  78 tekli, 22 çiftli olmak üzere toplam 122 çadırın kurası çekilerek, sahiplerine teslim edildi.   Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu, “ Bu sene hayvan pazarı alanımızın yerini daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla değiştiriyoruz. Toki konutlarının olduğu bölgede kurulan hayvan pazarı, halkımızın talebi üzerine İlimtepe bölgemize taşıyarak, yaklaşık 30 dönümlük bir alan üzerine Körfezimize modern bir hayvan pazarı kazandırıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban pazar yerlerinin en iyi şekilde düzenlenerek esnafımızı ve vatandaşlarımızı mağdur etmeden alım satım yapma imkânı sağlayacağız. Satış yerlerinde, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebileceği otopark, duş yerleri, mescid, iki adet çay ocağı, tuvaletler ve 20 gün boyunca Pazar alanında görevinin başında olacak olan zabıta ekiplerimiz için denetim merkezi kurulacak. Kura çekimi hepimize hayırlı uğurlu olsun “ dedi.

Usulsüz Satış ve Kesime Cezai İşlem Uygulanacak Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya, Kurban satışı yapacak olan esnafların, cezai işleme maruz kalmamalarını için kuralları ihlal etmemelerini dile getirirken, küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satış alanlarına alınmayacağını, belirlenen yerler dışında kurban kesimine müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Esnaf Çok Memnun Yarımca Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine esnafın ilgisi büyüktü. Hayvan satıcıları, İlimtepe bölgesine kurulacak modern hayvan pazarı için Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat