Özdilek

Siyaset

MHP'de adaylar tanıtıldı

MHP’nin Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında büyük coşku vardı. Fakat 8. sıra adayı İlhan Tan’ın adaylıktan çekildiği için toplantıya katılmadığı öğrenildi

18 Nisan 2015 Saat: 21:24
MHP'de adaylar tanıtıldı
MHP'de adaylar tanıtıldı

MHP’nin aday tanıtım toplantısı Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2. sıra adayı Lütfü Türkkan, genel merkez tarafından Fransa’da görevlendirildiği için programa katılamazken, 8. sıra adayı İlhan Tan’ın ise adyalıktan çekildiği için Sabancı Kültür Merkezi’ne gelmediği ifade edildi. 10. sıra adayı Dicle Akın’ın ise mazeret bildirerek programa katılamadığı öğrenildi.

 

MHP’nin mevcut milletvekili ve adayı Lütfü Türkkan, programa gelmese dahi kültür merkezinin etrafındaki araçları ve fotoğrafları ile varlığını hissettirdi. Ayrıca Türkkan’ın oğlu Mehmet Nezir ve tüm danışmanları tanıtım toplantısında hazır bulundu. Mehmet Nezir, helikopter kamera ile salondan görüntü aldı ve sosyal medya ile bu görüntüleri Türkkan’a ulaştırdı.

Diğer taraftan 8 aday ve bazı aday adaylarının hazır bulunduğu toplantıda, İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP eski Milletvekili Cumali Durmuş, Ülkü Ocakları İlŞube Başkanı İbrahim Özcan, ilçe başkanları, kadın kolları başkanları ve mahalle başkanları yer aldı.

Sabancı Kültür Merkezi önünde kurulan stantlarda parti bayrakları, atkılar ve parti simgesi taşıyan çeşitli takılar satılırken, ülkücü gençler ise Ülkü Ocakları Dergisi’ni sattı. 14.00’te başlaması gereken program 45 dakika rötarlı başlarken, salonda yaklaşık 600 ülkücü yer aldı. Öte yandan salona girişlerde tüm partililere oy kullanacakları sandıkların seçmen listeleri dağıtıldı ve oturdukları çevrede seçim çalışması yapmaları istendi.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından katılımcılar hep beraber dua ederken, programda ilk olarak ilçe başkanları adına Gölcük İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır bir konuşma yaptı. Çıldır, tek amaçlarının MHP iktidarı olduğunu ifade ederek, “Önce Kocaelİ’de, sonra da tüm Türkiye’de üç hilalli bayrağı dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra kürsüye gelen Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize yaptığı ziyaretler sebebiyle yolların kapatılmasına çok sert tepki gösterdi. Ünlü, “Ülkeyi Zimbambe’ye döndürdüler. Ama biz tüm kapatmalara rağmen kongre salonuna vardık” dedi.

 

Seçim çalışmalarını en erken başlatan parti olduklarını ifade eden Ünlü, “33 aday adayımız milletvekili gibi sahada çalıştı. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. 11 kişiden oluşan adaylarımıza ise İl SKM Başkanlığı programlarını dağıttı. Sadece onların değil, tüm üyelerimizin seçmen listeleri ile çalışma yapmalarını istiyorum” dedi.

 

Kimseyi ötekileştirme lükslerinin olmadığını söyleyen Ünlü, “Bu 11, bizim içimizden çıkan insanlar. İlk sırada yer alan Saffet Sancaklı ülkemize mal olmuş değerli bir sporcu, her yerde bağlantısı olan, tüm halkın fotoğraf çektirmek için sıraya giren bir kişidir. İkinci sıradaki mevcut milletvekilimiz Lütfü Türkkan, mecliste en fazla soru önergesi veren Kocaeli milletvekilidir. Hatta bir il başkanın oğlu yurtdışında kaza geçirdiğinde, kendi oğlunu oraya yollayıp, yaralanan kardeşimizi tedavi ettiren, daha sonra da özel uçakla Türkiye’ye getiren biri. Hilal Elmas, hiçbir karşılık beklemeden ülkücülerin davalarına bakan bir arkadaşımız. Hepsi çok değerli. Biz onların sadece pozitif yönlerini göreceğiz” dedi.

 

Sözlerini sürdüren Ünlü, “Tüm adaylarımız değerli ve önemli isimler. Benim dava arkadaşlarım adaylarımızın teminatıdır. Sandığını bekleyen teşkilatlarla iktidar olacağız. Bize güvenin. Güçlü bir yapımız var. Biz birimize sahip çıkmak ve başarmak zorundayız. Bu bizim çocuklarımızın geleceği seçimi diyorsak, tüm gücümüzle sahada olmalıyız. Ben inanıyorum ki her ülkücü bir milletvekili adayı gibi çalışacak. Arabalarınıza 3-4 arkadaş almayıp köylere çıkmazsanız, mahalle çalışması yapmazsanız kimse kendini kandırmasın iktidar olamayız. Teşkilatlarımıza sahip çıkalım ve 7 Haziran seçimlerinde partimizi iktidara taşıyalım” dedi. Ünlü’nün ardından tüm adaylar tek tek sahneye çıkarak partililere seslendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat