Özdilek

Güncel

Katil Eşe Müebbet Hapis

Körfez'de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen 21 yaşındaki Hümeyra Korkmaz'ın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren duruşma 4. Celsede sona erdi. Sanık Sinan Korkmaz’a ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

5 Ekim 2016 Saat: 14:34
Katil Eşe Müebbet Hapis
Katil Eşe Müebbet Hapis

13 Ocak tarihinde meydana gelen olayda Körfez Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde ayrılmak üzere olduğu eşi Sinan Korkmaz tarafından başından silahla vurularak ağır yaralanan Hümeyra Korkmaz 8 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybederek vefat etmişti. 7 aylık bebeği olan ve genç yaşta şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi tarafından vurularak öldürülen Hümeyra Korkmaz davasının 4. Duruşmasında karar çıkarken duruşmaya Hümeyra Korkmaz’ın ailesinden Nermin Dilaver, Faruk Dilaver, Fatih Dilaver, Sanık Sinan Korkmaz ve her iki tarafın avukatı katıldı.Katil koca Sinan Korkmaz’a ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Duruşma sonrası adliye koridorlarında isyan eden Anne Nesrin Dilaver,” Adalete güveniyordum. Çocuğu şimdi benim peşimde anne diyor. Ben ona ne diyeceğim. Eşini seven adam kurşun sıkar mı” dedi. 


Duruşmada ilk olarak söz alan Hümeyra Korkmaz’ın ailesinin avukatı Güler Çetin,” Sunmuş olduğumuz yazılı beyanlarımızı tekrar ediyoruz. Sanık bu olay öncesinde de maktule ve müvekkillere yönelik tehditlerde bulunmuştur. Hakkında önceden hapsen tazyik kararı olmasına rağmen tutuklanmamış olmasına rağmen bu olay meydana gelmişti. Olayda öldürme kastı ile hareket etmiştir. Barışma amacı ile ilişkin beyanlara katılmıyoruz. Sanık sadece maktule değil tehdit olarak gördüğü müvekkillere de yönelik olarak da öldürme kastı ile hareket etmiştir” diye konuştu.

 
Sinan Korkmaz’ın avukatı Nuran Dinç Akgün ise ,” Dosyaya sunduğumuz ekte yer alan Whatsapp kayıtlarında Sinan Korkmaz’ın eşi ile barışmak istediği aleni şekilde ortadadır. Eşinin de aynı şekilde düşünmesine rağmen ailesinin olumsuz yaklaşım sebebi ile yeniden barışmaları mümkün olmamıştır. Yine de her şeye rağmen Sinan Korkmaz’in eşi ile barışma talebi devam etmiştir. Yine bir olay sonrası karakol önünde eşinin yakınların saldırısına maruz kalmasına rağmen karakol tarafından herhangi bir işlem yapılmamıştır. Maktulün babasının kendisine silah çekmesi polise şikayette bulunmuş ancak bir işlem yapılmamıştır” dedi. Kararı açıklayan mahkeme heyeti Sinan Korkmaz’a kasten yakın akrabayı öldürmekten dolayı ağırlaştırmış müebbet hapis cezası verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat