Özdilek

Kültür/Sanat

Satranç Dünyası Kocaeli’de

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı.

5 Ağustos 2015 Saat: 13:48
Satranç Dünyası Kocaeli’de
Satranç Dünyası Kocaeli’de

 

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. Başiskele Theness Otel'de başlayan ve 14 kulübün katıldığı şampiyona 15 Ağustos'a kadar devam edecek. Yurt içi ve yurt dışından gelen sporcuların Kocaeli'nde buluşmasının ardından turnuva bugün başladı. Açılışa Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tunay, Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, KASKF Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, BESYÖ Müdürü Yavuz Taşkıran, Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel çok sayıda sporcu veli ve hakem katıldı.

 

KOCAELİ’DEN MEMNUNUZ

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tunay müsabaka öncesi yaptığı açıklamada “Dünya satrancının önde gelen isimleri ve ülkemiz satrancının en önemli sporcularının yer aldığı organizasyonu Kocaeli’de yapıyoruz. Bu güzel organizasyonu daha öncede Kocaeli’de yapmıştık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne güzel ev sahipliğinden dolayı tekrardan teşekkür ediyoruz. On iki gün sürecek müsabakalarda toplam 219 sporcumuz yarışacak. Özellikle dünya satrancından çok önemli isimler bu turnuvada yer alıyor. Değişik ülkeler ve illerden gelen sporcuların bir arada olması bizi mutlu ediyor.

 

KOCAELİ SATRANÇIN MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü başkanı ve Satranç Federasyonu yönetim kurulu üyesi İslam Yücel ise “Kocaeli şehri son beş yıldır santranç adına önemli yatırımlar yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun da gösterdiği gayretler doğrultusunda bizler Kocaeli’de dördüncü yılına girecek olan büyük bir projenin sahibiyiz. Burada biz birinci sınıfa giden tüm sporcularımıza, çocuklarımıza santranca takımı ve eğitim seti veriyoruz. Ayrıca zaman zaman eğitim programları yapıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü olarak da bize başvuran müracaat eden üst düzey veya normal anlamda satranç oynamak isteyen sporcularımıza kapılarımız sonuna kadar açık. Kocaeli’nin tamamında doksan binin üzerinde satranç takımı dağıttıktan sonra, iyi sporcuları bulma adına yaptığımız saha çalışmalarından sonra takımlarımız oluşuyor. Dedi.

 

ŞEHRE AYRI BİR ENERJİ KATIYOR

Kulüp Başkanı İslam Yücel, “Bizim Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor olarak bu ligde bir takımımız var. Federasyonumuzun iki yıl üst üste bu organizasyonu yapmak için şehrimizi seçmesi bizi motive ediyor. Şehre ayrı bir enerji katıyor. Bu organizasyonda iki yüzün üzerinde yerli ve yabancı sporcuya ev sahipliği yapıyoruz. Ülkemiz ve şehrimiz adına önemli bir gelişme. Gelecekte de daha iyi organizasyonlara ev sahipliği yapma adına memnuniyet duygularımızı belirtmek isteriz. Kocaeli sadece sanayi şehri değil. Spor alanında da bizler varız diyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat