Özdilek

Kültür/Sanat

Tiyatro Kasabası, Doğaçlama Tiyatro Sahnesini Açıyor

Kocaeli Tabip Odası'nın düzenlediği 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında Tiyatro Kasabası gururla hazırladığı Doğaçlama Tiyatro sahnesini açacak

27 Şubat 2015 Saat: 23:52
Tiyatro Kasabası, Doğaçlama Tiyatro Sahnesini Açıyor
Tiyatro Kasabası, Doğaçlama Tiyatro Sahnesini Açıyor

Türkiye'de ilk kez uygulanacak Cloud Atlas uzun biçim doğaçlama tiyatro formatıyla seyirci karşında olacaklar. Oyun, Üç kadının üç farklı yoldan bir hikâyeye varışını anlatıyor.

 

Cloud Atlas Tekniği nedir?

 

Cloud atlas iki perde halinde oynanan uzun form bir doğaçlama türüdür. Aradan önce hikâyelerin ( ikiden daha fazla hikaye olması gerekir/orijinal kitapta 6 hikaye bulunmaktadır) yarısı anlatılır. Farklı tarihsel dönemlerde ve farklı yerlerde geçen bu hikâyeler anlatılırken zaman ileri akışlıdır. Hikayeler parçalı olarak ve farklı stillerde aktarılırlar. İkinci perdede en son anlatılan hikaye ilk olacak şekilde oynanarak tüm bölümler tamamlanır. Oyun bittiğinde tüm hikâyeler birbiriyle bağlantılı hale gelmiş olur.

Özetle; hayatlarımız bize ait değil yaşamış ve yaşayacak başka insanlara bağlıdır teması hakim. Ayrıca ; Macbeth Mutfakta oyunu İle büyük beğeni toplayan Kadro Pa ekibinden Simge Günsan da konuk oyuncu.Gelenler ne kazanır göreceğiz. Ama gelmeyenler çok şey kaçırabilir. Oyunumuzun ücreti : Kocaeli Tabip Odasına Özel 5 TL olup Bilgi ve rezervasyon için; 05459587053 ile irtibat kurulabilir.Rezervasyonlar sınırlıdır.

 

TİYATRO KASABASINI TANIYALIM  

 

TİYATRO KASABASI 2014 Haziran ayında kurulan,  kadın ve girişimci ruhun çoğunlukta olduğu, genç, dinamik ve yenilikçi bir tiyatro ekibidir. Yeni olmasına karşın ekip üyeleri tiyatroda tecrübelerini ispatlamış kişilerin bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

Tiyatro deneyimleri dört yıl ile yirmi iki yıl arası değişen ekibin üyelerinin en başta amacı, yurtiçi ve yurtdışından birçok oyun sergilemiş olmak, sanatayeni ve kolektif bir bakış açısıgetirmektir.

VİZYON-MİSYON

 

    Türkiye’de doğan her bireyin, seyreden, izleyen, okuyan, anlayan ve dinleyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunan tiyatro topluluğu olmak. Dünya çapında atölye, festival ve akademik çalışmalara katılarak tiyatral donanımını yetkinleştirmek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat