Özdilek

Güncel

Halkevleri'nde yeni başkan Eren Atış

Halkevleri 12. Olağan Kongresi Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesislerinde gerçekleşti.

31 Ocak 2016 Saat: 10:28
Halkevleri'nde yeni başkan Eren Atış
Halkevleri'nde yeni başkan Eren Atış

Halkevleri 12. Olağan Kongresi Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Mevcut Başkan Yaşar Seğmen’in yeniden başkan adayı olmadığı kongrede, Eren Atış Halkevleri Kocaeli Şubesi yeni başkanı oldu.

Halkevleri 12. Olağan Kongresi Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Mevcut Başkan Yaşar Seğmen’in yeniden başkan adayı olmadığı kongrede, Eren Atış Halkevleri Kocaeli Şubesi yeni başkanı oldu

Halkevleri İl Şubesi’nin 12. Olağan kongresi Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD)’nde gerçekleşti. 120 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede mevcut başkan Yaşar Seğmen yeniden aday olmazken, Halkevleri Kocaeli Şube üyesi Eren Atış tek liste olarak girdiği kongrede Halkevleri Kocaeli Şubesi’nin yeni başkanı oldu. Programın başında Kocaeli Halkevleri Kadın Korosu söylediği şarkılarla beğeni topladı. Söylenen şarkıların ardından Halkevleri Yönetimi tarafından divan başkanlığına HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca, KOÜ Adli Tıp Fakültesi  Öğretim Üyesi Ömer Kurtaş ve Avukat Hülya Korkmaz da divan üyeliklerine seçildi.

KATILIM YOĞUNDU
Yoğun katılımın olduğu kongreye Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca, HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Tümbel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, KP İl Başkanı Çağlar Özkan, HTKP İl Başkanı Barbaros Tantan, ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, KESK eski Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan, Kocaeli Dersimliler Dernek Başkanı Ruhi Çelik,  ÇEKÜL Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah ve çok sayıda siyasi parti üyesi katıldı.

İNSAN HAKLARI İHLAL EDİLMİŞTİR
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca son dönemde yaşanılanlardan bahsederek Türkiye’nin hem içte hem de dış siyasette acz içinde olduğunu vurgulayarak, “Türkiye tarihinde hiç bu kadar dışlanmamıştır. Bugün bölgede yaşanan savaş ortamı siyasi yetersizliğin göstergesidir. Sokağa çıkma yasakları, sivil ölümler ve kahreden görüntüler Türkiye’nin bir cinnet halinin içinde olduğunu gösteriyor. Türkiye’de insan hakları tahminlerin çok ötesinde ihlal edilmiştir” diye konuştu.

ORTAK HAREKET ETMELİYİZ
Temel hedefin akan kanın durması ve savaşın sona ermesi olduğunu dile getiren Konca, “Bunu başarmak için asgari müşteriklerimizi hedef yapıp o hedefler doğrultusunda ortak hareket etmeliyiz. Bu anlamda Halkevleri örgütü kuruluşundan bu yana her daim ilericiliğin öncülerinden oldular. Kendilerini kutluyorum. Halkevlerinin felsefesini tüm kurumlara yansıtabilirsek inanın bu karanlığı aydınlığa çevirmek mümkündür” şeklinde görüşlerini ifade etti. 

MÜCADELEYE DEVAM
Halkevleri mevcut Başkanı Yaşar Seğmen, “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki bir taraftan insanlar hastanelere taşınamaz yaralı bir şekilde ölüme terk edilirken bir taraftan barış isteyenler gözaltına alınıyor. Böyle bir süreçte genel kurul sürecine girdik. Böyle bir süreçte bu salonlarda konuşmak belki de en az ihtiyaç duyduğumuz şeydir. Ama biz sadece bu kürsülerden konuşmuyoruz. Halkevleri Türkiye’de tüm ezilen sınıflarla beraber faşizme ve gericiliğine karşı mücadele eden bir yapıdır. Ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

FAİLİ AKP’DİR
Seğmen’in ardından konuşan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy yaptığı konuşmasında Ak Parti hükümetini sert sözlerle eleştirerek “Ülkede kaos var diyorlar ama kaosu kendilerini yarattılar. Ülkemizde yaşanan tüm katliamların faili AKP’nin kendisidir. Bu katliamların sorumluluğunu başkasına yüklemeye kalkmasınlar. Onlar bu katliamların failleri olarak tarihe geçmişlerdir. Bir ülke düşününün şehirlerine tanklarla toplarla giriliyor. AKP’nin Kürt halkına verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Bizler yani direnenler bu ülkenin gerçek sahipleridir. Ve tüm bu zulme karşı mücadele hattını büyütmeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Eren Atış Yönetim Kurulu Listesi
Eren Atış
Meliha Kaplan
Olcay Gök
Ekrem Gündüz
Nurşen Turan Öğüz


Denetleme Kurulu
Talat Tunç
Atilla Yüceak
Nurhan Bayraktar

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat