Özdilek

Güncel

Haydar Akar, Mavi Dil hastalığını Meclis’e taşıdı

Haydar Akar, Meclis gündemine Mavi Dil hastalığını taşıyarak mağdur olan vatandaşların zararlarının karşılanıp karşılanmayacağını sordu.

20 Ekim 2014 Saat: 17:10
Haydar Akar, Mavi Dil hastalığını Meclis’e taşıdı
Haydar Akar, Mavi Dil hastalığını Meclis’e taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ilimizde de birçok ilçede yayılan ve küçükbaş hayvanların telef olmasına sebep olan Mavi Dil ve Afrika hastalıkları sebebiyle karantinaya alınan il, ilçe ve köyleri Meclis gündemine taşıdı. Akar önergesinde, Temmuz ayında ilk olarak Bulgaristan’da görülen, Ağustos ayında da Türkiye’de baş gösteren Mavi Dil Hastalığının önlenmesine ilişkin ne gibi tedbirlerin alındığını ve bu konuda mağdur olan vatandaşların zararlarının karşılanıp karşılanmayacağını Bakan Eker’e sordu.

 

‘2 AYDIR DEVAM EDİYOR’

Konu ile ilgili vatandaşların yeterince bilgilendirilmediğine de dikkat çeken Haydar Akar, “Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın mağdur olmasına sebebiyet veren hastalık birçok ilde görülmeye devam etmektedir. Kocaeli’de Eylül ayı başında 5 ilçede küçükbaş hayvanlar da görülen salgın hastalık karantina uygulamasının alındığına ilişkin resmi açıklamaların yapılmasına rağmen 2 aydır devam etmekte, birçok vatandaşımız hayvanlarını bu hastalıkla kaybederek mağdur olmaktadır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat