Özdilek

Güncel

Aşkı için Müslüman oldu

Fransa’da tanışmış olduğu Körfez’li Barış Çetiner’le evlilik kararı alan 19 yaşındaki Alexia, İslam Dini’ni seçerek, Müslüman oldu ve Elif ismini aldı.

13 Ağustos 2014 Saat: 17:33
Aşkı için Müslüman oldu
Aşkı için Müslüman oldu

Polis kızı olan ve babasının görev başında intihar etmesinden etkilenen Fransız Kızı, İslam dinini araştırmaya başlıyor. Bu sırada Türk olan ve yıllardır Fransa’da ikamet eden Barış Çetiner’le tanışıyor. Tanışmaları, aşka dönüşüyor. Evlilik kararı alan iki genç, sonra Türkiye, tatil için geldiler. Körfez Müftülüğü’ne giden Alexia, burada Kelimeyi Tevhid(şahadet) getirerek İslam dinini seçerek Müslüman oldu. Elif ismini alan 19 yaşındaki kız, ‘Babam Polisti. İntihar etti. İntiharına şahit oldum. Ağzımdan ‘allah’ kelimesi çıktı. O günden sonra içimde İslam’a karşı bir duygu uyandı. Sonra evlilik kararı aldığım Türk olan Barış’la tanıştım. İslam dinini araştırdım. Müslüman olmaya karar verdim. Onurluyum. Gururluyum.”dedi. Elif ismini alan Fransız kızla evleneceğini belirten Barış Çetiner ise mutlu olduğunu söyledi.

Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan ise, İslam Dinini seçen genç kıza belgesini taktim etti. Daha sonra Kur’an-ı Kerim ve çeşitli dini kitiplar hediye eden Müftü Erdoğan, “Bir çok kişinin İslam dinini seçerek Müslüman olmasında bulundum. Ama bu kardeşimiz, en hazırlıklı ve araştırma yapmış biri olarak karşıma geldi. İslam Dini ile şereflenen bu kardeşimizi tebrik ediyorum. Çok mutlu oldum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat