Özdilek

Siyaset

Eğitim İş’den suç duyurusu!

Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

28 Nisan 2016 Saat: 00:24
Eğitim İş’den suç duyurusu!
Eğitim İş’den suç duyurusu!

Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’a laiklikle ilgili  “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” sözleri nedeniyle suç durusunda bulundu. Suç duyurusunda, “ Görevi kötüye kullanma suçu kapsamında olan fiil nedeniyle ilgili hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için dava açılmasını talep ederiz” ifadeleri yer aldı.

 Suç duyurusunun ardından Adliye önünde basın açıklaması yapan Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “Bugün buraya TBMM başkanı İsmail Kahraman’ın iki gün önce yaptığı laiklikle ilgili açıklamasından dolayı hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. Eğitim İş Kocaeli Şubesi olarak, şube başkanı Bilal Şener olarak ben suç duyurusunda bulunacağım.  TBMM başkanı basına yansıyan açıklamasında ‘laiklik yeni anayasada olmamalıdır’ ifadesini kullanış ve söz konusu beyan kamuoyunda infiale neden olmuştur” şeklinde konuştu.

 Konuşmalarına devam eden Şener, “Anayasanın başlangıç bölümünde, hiçbir faaliyetin Türk milli menfaatlerinin varlığının devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esasının, Türklüğün tarihi ve manevi değerlerinin Atatürk Milliyetçiliği ilke ve inkılapları, medeniyetçiliğin karşısında korunma göremeyeceği ve laiklik ilkesinin gereği olarak kutsal din duygularının devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağı ilkesinden hareketle TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi


 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat