Özdilek

Siyaset

Orhan, Milletin Haber Alma Özgürlüğüne Göz Diktiler!

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan AKP' nin ilk icraatları ve Kocaeli basında da yapılan görevden almalara karşı il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

30 Kasım 2015 Saat: 09:53
Orhan, Milletin Haber Alma Özgürlüğüne Göz Diktiler!
Orhan, Milletin Haber Alma Özgürlüğüne Göz Diktiler!

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan'ın basın açıklaması şöyle.

Orhan " AKP hükümeti göreve gelir gelmez operasyonların başladığını " Can Dündar ve Erdem Gül' ün tutuklamaları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ' nin öldürülmesi, Rus uçağının düşürülmesi, ve son olarak ta yine görüşünden ve yazılarından dolayı kentin önemli bir gazetesinde işine son verilen gazeteci Deniz Karamert için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 ÜLKEMİZDE BÜYÜK FELAKETLER YAŞANIYOR

 Koalisyonların istikrarsızlık yaratacağı korkusunu yayarak 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olan AKP' nin Ülkeyi yangın yerine çevirdiğini söyleyen Orhan, Yeni hükümet göreve başladığı andan itibaren ülkemizde büyük felaketler yaşanıyor" dedi.

      Orhan: " 24  Kasım tarinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yeni hükümetin ilk işi Rus uçağını düşürmek oldu. 26 Kasında Cumhuriyet Gazetesinin Genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül, tutuklandı, 28 Kasım' da Keskin bir nişancı tarafından Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü. Basına ve Medya ya olan baskı büyüdü, yerel' de yandaş gazetelerde çalışan özgür kalemlerin işlerine son verildi.

MİLLETİN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNE GÖZ DİKTİLER

Özgür Kalemlerin uydurulmuş suçlamalarla tutuklanmaları,işlerine son verilmelerinin sebebinin yargının iktidarın tetikçisi olduğunu söyleyen il gençlik kolları Başkanı Gökan Orhan " 1 Kasım' dan itibaren her türlü adaletsizlik boy göstermeye başladı, halkın haber alma hakkı gasp ediliyor. işverenlere baskı uygulanıyor, Osmanlıdan bu yana düşman olmadığımız ülkeler ile savaş çığırtkanlığı yapılıyor, uçakları düşürülüyor, gerçekler gizleniyor, Gerçekleri anlatanlar tutuklanıyor." dedi. Orhan; " İstikrar değil, şuanda ülkemizde kin, nefret ve yolsuzluklar sürüyor. Ama umutsuz olmayacağız,  gerçekleri baskılamanın ömrü her zaman kısa olmuştur. Özgürlüklerinin geçici olarak kısıtlanması, zindanlara atılması Dündar, Gül ve işine son verilen özgür kalemeler için gazeteciliğin onur madalyası olmuştur. Bu yüzden Gazetecilik eylemini tehditlere aldırmadan yerine getiren arkadaşlarımızı kutluyoruz, bilmelerini istiyoruz ki bu devran böyle gitmeyecek, AKP' nin ülkeyi bu şekilde yönetmesine izin vermeyeceğiz." dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat