Özdilek

Güncel

Rumelilerin sahur orkestrası

Rumelilerin sahur orkestrası

14 Temmuz 2014 Saat: 17:42
Rumelilerin sahur orkestrası
Rumelilerin sahur orkestrası

İzmit'te yaşayan Rumelililer, asırlık sahur geleneğini mahallelerinde yaşatıyor. İzmit'in Mehmet Ali Paşa Mahallesinde oturan Rumelililer, dedelerinin orkestra ile sahura kalkma geleneğini sürdürüyor. İki saksafon, iki davul, iki akordeon, iki trampet ve iki klarnetten oluşan orkestra birbirinden hareketli Rumeli havaları ile vatandaşları sahura kaldırıyor.

GRUP ŞERANA EŞLİĞİNDE

Orkestranın sesini duyanlar ya balkonundan orkestraya eşlik ediyor, ya da aşağıya inerek oyun oynuyor. Her sokakta biraz daha kalabalıklaşan grup, halaylar çekerek sahur hazırlığı yapıyor. Kimi vatandaşlar orkestraya evinin balkonundan peçete atarken, kimi de geleneğin bir parçası olan havluyu aşağıya atıyor. Grup Şerana üyesi İbrahim Yalçın, dedelerinden miras kalan bu geleneği sürdürdüklerini belirterek, "Geçen her sokakta hemşerilerimiz bize katılarak halay çekiyor. Amacımız göç ettiğimiz Rumeli’yi unutmadığımızı gösterip sahurda da olsa birlik beraberliğimizi korumak. Sahur programımız yemeğimizle son buluyor" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat