Özdilek

Güncel

Fırıncılar şehitleri unutmadı

Fırıncılar Odası 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında, savaşta şehit düşen askerler için yürüyüş Yolu’nda ekmek ve buğday çorbası dağıttı.

18 Mart 2015 Saat: 02:28
Fırıncılar şehitleri unutmadı
Fırıncılar şehitleri unutmadı

Şehidin Ekmeği programında yaklaşık 2000 bardak çorba ve 2000 ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Çanakkale’de savaşan askerlerin bir lokma ekmeğe muhtaç olduğu günlerin hatırlatıldığı etkinlikte, Oda Başkanı Ali Sarı, Çanakkale’de 100 bin askerin muhtaç olduğu ekmeğin bugün Türkiye’de bir günde çöpe atıldığına dikkat çekti.

 

Çanakkale Savaşı’nın fotoğraf sergisinin de yapıldığı ekmek ve çorba dağıtımına Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Demir, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, İzmit Belediyesi Koordinatörü ve Esnaf Masası Sorumlusu Adnan Metin, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yöneticisi katıldı.

 

Çorba dağıtımından önce açıklama yapan Oda Başkanı Ali Sarı, ülke için canını feda edenleri asla unutmayacaklarını kaydetti. Çanakkale’de savaşırken ekmeksiz geçen öğünleri, cephede bir dilim ekmeğe muhtaç geçen günlerin unutulmamasını isteyen Sarı, “Bugün üzerinde yaşadığımız toprakları yokluk ve çaresizlik içinde mücadele ederek bize bırakan ecdadımızı unutmayalım, unutturmayalım. Bu onurlu zaferin 100’üncü yılında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

 

Bir günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını ifade eden Sarı, “Günde 6 milyon ekmeği çöpe attığımız bugünde, bir dilim ekmeğe muhtaç düşmana kurşun sıkan ecdadımıza karşı nasıl hesap vereceğiz. Yılda çöpe atılan 2,1 milyar ekmeğin parasal değeri olan 1,5 milyar lira ile 500 okul, 500 kilometre yol, 80 hastane yapılabiliyor. Ama biz bunun yerine ekmeği çöpe atmayı tercih ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat