Özdilek

Siyaset

Hürriyet ve Akar Kandıra’yı Adımladılar

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile beraber Kandıra’da bir dizi ziyarette bulundular. Milletvekili adayı Fatma Kaplan Hürriyet Safalı Köyü Ortaokulu Bilim Fuarı’nı ziyaret ederek halkla buluştu.

29 Mayıs 2015 Saat: 15:59
Hürriyet ve Akar Kandıra’yı Adımladılar
Hürriyet ve Akar Kandıra’yı Adımladılar

EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİNİ AÇTI

Seçim çalışmalarını kapsamında CHP Milletvekili Haydar Akar ile beraber Kandıra’yı ziyaret eden CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Manşet Kocaeli Gazetesi Kandıra Temsilcisi Ünal Cankurt’u ziyaret eden Akar ve Kaplan, daha sonra Kandıra Halk Eğitim Mekrezi’nin düzenlenen yılsonu sergisine katıldı. Burada özellikle kadınların yoğun ilgisini gören Kaplan Hürriyet, Milletvekili Haydar Akar ile beraber sergi açılışını gerçekleştirdi. Kadınların el emeği göz nuru eserleri hakkında bilgi alan Milletvekili Akar ve Milletvekili adayı Hürriyet daha sonra ise Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi Başkanı Mevlüt Akdeniz ve Kandıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Şenol'u makamlarında ziyaret etti.

“MİLLETVEKİLLİĞİMİZ NE İŞE YARAR ?”

Kandıra ilçe merkezinde ziyaretlerini tamamlayan Hürriyet ilçeye bağlı Safalı Köyü’nde bulunan ve bu sene ilk defa bilim şenliği düzenleyen Safalı Ortaokulu’nu ziyaret etti. Safalı Ortaokulu’nun 60 öğrencisi tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı gezerek, öğrenciler ve öğretmenleriyle görüşen CHP’li Milletvekili adayı Hürriyet, öğrencilerin bilim projeleri hakkında bilgi aldı. Akıllı sulama sisteminden, trafik ışıklarına kadar insan hayatını kolaylaştıracak olan projeleri tek tek inceleyen Hürriyet, öğretmenleri de öğrencileri bu denli iyi şekilde yetiştirmelerinden ötürü tebrik etti. Hürriyet, “Safalı Köyü’nde olduğu gibi Türkiye’nin pek çok yerinde dahi adayı çocuklarımız yetişiyor. Ancak, AKP’nin tutarsız eğitim politikaları nedeniyle bu dahi çocuklarımız değerlendirilemeden kaybolup gidiyor.  Bizim görevimiz halkın arasındaki dahi adayı çocuklarımızı bulmak ve daha iyi şartlarda olgunlaşmasını sağlamak. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlayamayacaksak, bizim milletvekilliğimiz ne işe yarar ki?” dedi.

 ÜCRETSİZ YAZ OKULLARI

Yaşam boyu eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla tam donanımlı Kent Enstitülerini de kuracaklarını sözlerine ekleyen CHP’ Milletvekili adayı Fatma Kaplan Hürriyet, kurulacak olan bu enstitülerle öğrencilerin bilimsel deneyler yapılmasına olanak sağlayacaklarını belirtti. Konuşmasına devam eden Hürriyet, “Temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde okuyan öğrencilerin, yaz tatillerinde ücretsiz olarak Kent Enstitülerinden yararlanmasını sağlayacağız.  Enstitülerin altyapısını, öğrencilerin bilimsel deneyler yapmasına, sanatsal aktivitelere katılmasına, spor yapmasına ve farklı alanlarda teknik ve mesleki eğitim almasına uygun şekilde hazırlayacağız. AKP, eğitim sistemini yazboz tahtasına çevirerek, düşünce özgürlüğünü kısıtlayarak ve bilimin, yeniliğin ve teknolojik gelişimin önünü tıkamıştır. Bu tıkanıklığı aşmak için ise bizlere görev düşüyor” açıklamasında bulundu.

MUHTARLAR: Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi Başkanı Mevlüt Akdeniz’i makamında ziyaret eden Milletvekili Akar ve milletvekili adayı Hürriyet, muhtarların sorunlarını dinledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat