Özdilek

Çevre

Yuvam Akarca’da Yeşil Alanlar Betona mı Teslim Ediliyor!

Son yıllarda tüketilen yeşil alanlara bir yenisi de Yuvam Akarca’da Çocuk parkına öğrenci yurdu yapılma kararı Yuvam Akarcay'ı ayağa kaldırdı.

23 Kasım 2015 Saat: 01:25
Yuvam Akarca’da Yeşil Alanlar Betona mı Teslim Ediliyor!
Yuvam Akarca’da Yeşil Alanlar Betona mı Teslim Ediliyor!

Büyükşehir Beledyesi’nin bu kararı Yuvam Akarca sakinleri cezalandırılıyor mu sorusu akla geliyor.

Yahya Kaptan’dan sonra tükenen yeşil alanlara göz diken Büyükşehir Belediyesi Toki aracılığı ile  Yıdız konutları adı altında yeşil alanı betonlaştırmıştı. Yaklaşık 2 yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 12. Bölge Çocuk Parkı’nın yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden geçtiğimiz Mayıs ayında çıkan meclis kararı ile yıkılarak yerine 3 katlı öğrenci yurdu yapılacağını öğrenen Alikahya Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ve Yuvam Akarca Toplu Yapı Yönetimi kararı protesto için basın açıklaması düzenledi.

 

Vatandaşlar çocuklarını da alarak 12. Bölge Parkı’nda yapılan açıklamaya katıldı. Yapılan açıklamayı grup adına Yuvam Akarca 12. Bölge Başkanı Gökhan Öz okudu. 

MÜCADELE EDECEĞİZ

Yıkılacak çocuk parkı sayesinde biraz da olsa nefes aldıklarını söyleyen Gökhan Öz, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çocuklara verdiği söz doğrultusunda burada bulunan bu parkı ağaçlandırma çalışması ile çocuk parkı haline getirmiş ve mahalle sakinlerimizin biraz da olsa oksijen almasını sağlamıştır. Belediye bu park ile bizlere en iyi şekilde hizmet vermiştir. Şimdi ise yapılacak olan yurt ile bu parkı bizden geri almak istemektedir. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yetkilileri sağduyuya davet ederken konu ile ilgili mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz” dedi. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat