Özdilek

Siyaset

Kılıç: Çanakkale Ruhunu Yaşatacağız!

CHP Kocaeli Milletvekili A.Adayı Oğuzhan Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri anma günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

18 Mart 2015 Saat: 02:56
Kılıç: Çanakkale Ruhunu Yaşatacağız!
Kılıç: Çanakkale Ruhunu Yaşatacağız!

CHP’li Kılıç yayınladığı mesajda “Çanakkale savaşı bağımsızlığa atılan ilk adımdır. Türk milleti emperyalizme ve sömürüye karşı anti-emperyalist bir direniş sergileyerek, kurtuluş mücadelesini başlatmıştır.Bu bakımdan Çanakkale savaşlarıyla başlayıp kurtuluşa kadar taşınan, Mustafa Kemal önderliğinde gerçekleştirilen milli mücadelenin temelleri ‘Çanakkale geçilmez’ sözüyle atılmıştır. Tarih bize şunu göstermiştir ki işgalci ne kadar güçlü olursa olsun savaşı mutlaka topraklarını savunmaya karar verenler kazanır. Tarih; yurdunu, toprağını savunmayan halkların mezarlığıdır aynı zamanda. Çünkü toprağını savunmayanlar yok olmuştur, yok olmaya mahkûmdurlar. Yüzbinlerce canını toprağın kara bağrına gömerek, emperyalizme karşı bağımsızlığını kazanmış bir halk olarak bunu biliyoruz.” dedi.

 

CHP’nin Kocaeli genç Milletvekili A.Adayı Oğuzhan Kılıç, açıklamasının devamında Çanakkale’deki kahramanlığa vurgu yaparak şöyle devam etti “Türk askeri Çanakkale’de yurdu için gösterdiği büyük kahramanlıkla anılırken, düşman karşısında dahi insan yaşamına saygılı ve vicdanlı olabilme anlayışını da tüm dünyaya öğretmiştir. Onlar “bir hilal uğruna batan güneş” oldular, onlar bu ülke için, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için hayatlarını verdiler. Çanakkale siperlerinde hepsi yan yana durdular. Bu ülkenin her yerinden geldiler. Birlikte savaştılar, birlikte öldüler. Bu kadar büyük bedeller ve fedakârlıklarla kazanılan özgürlüğümüz hiçbir şekilde geri alınamaz. Biz bu ülkede başı dik, onurlu yaşayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajında vurguladığı gibi; Bağımsızlık savaşına omuz omuza katılanlar gösterdi ki bağımsızlığın da, özgürlüğünde yolu birlikten geçmektedir. Bu gerçek, günümüzün de yaşamsal bir gerçektir.” dedi.

 

CHP Kocaeli Milletvekili A.Adayı Oğuzhan Kılıç, mesajının son bölümünde “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde bu büyük destanda mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehit kahramanlarımızı gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyoruz. Bir onur ve insanlık destanı olan Çanakkale ruhunu diri tutmak hepimizin görevi ve gelecek nesillere karşı sorumluluğudur.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat