Özdilek

Siyaset

Çalışkan,Gölcük İlçe İle Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Aday adayı Avukat Saide Aslan Çalışkan, Gölcük İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetim kurulu üyeleri ile partililerle buluştu.

20 Mart 2015 Saat: 09:29
Çalışkan,Gölcük İlçe İle Buluştu
Çalışkan,Gölcük İlçe İle Buluştu

BÖYLESİ KARARLI BAYANLARA İHTİYAÇ VAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Bugün burada Saide hanımı dinleyeceğiz. Kadınlarımız bu konuda daha çok görev almak istiyor. Ben Sayın Saide Aslan Çalışkan hanımefendiye medeni cesaretini gösterdiği için çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin hangi noktalara gittiği ortada. 7 Haziran genel seçimleri ülkemizin geleceğini belirleyecek bir seçim olacak. Saide  hanım gibi kararlı kadınlarımız olduğu sürece ülkemizin içinde bulunduğu karanlık günlerden çıkacağını düşünüyorum. Avukat Saide hanıma çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz” dedi.

HEM PARTİDEN GELİYOR HEM HUKUK UZMANI

Avukat Saide  Arslan çalışkan ise İzmit’in batı yakasında iyi tanındıklarını, doğu yakasında ise doğal olarak yetersiz tanınma olduğunu, bu nedenle kısaca özgeçmişi hakkında bilgi vermek istediğini ifade ederek başladı konuşmasına. Çalışkan” 1971 doğumluyum. Erzurum doğumluyum. Ben Darıca’da büyüdüm. İlk ve Orta Eğitimimi Darıca’da aldım Lise’yi Gebze okudum. Hukuk Fakültesi’nde eğitimimi tamamladım. Avukatım. 1996 yılında CHP’ye üye oldum. Gençlik kollarında görev aldım. Ondan sonra yapılan seçimlerde yönetim kurulu olarak genç kadınları yönetiminde görmek istediği için ben de Ensar bey’in yönetiminde kadın yönetiminde yer aldım. Ben ilçe başkanı seçildiğimde şu anki kadın adaylar hakkında aynı şeyler konuşulmuştu. İlk kez kadın ilçe başkanı seçildi denildi. Kadın ilçe başkanı olarak görev yapmaya ön ayak olduğum için çok mutluyum. Yine büyüdüğüm Darıca’da bir dönem meclis üyeliği yaptım. İyi mücadele verdiğimi düşünüyorum.5 yıllık vazifeden sonra da ben bu seçimlerde milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.”dedi.

NİYE ADAY ADAYIYIM?

Niye aday adayı olduğu sorusuna ise, şöyle yanıt verdi: “Ülkemizde yaşananlar ortada. Yaşananlara tepki koyan, susmayacağız diyen insanlarız biz. Ben 19 yıllık hukukçuyum. Ülkemiz kuvvetler ayrılığı ilkesine göre yönetilen bir ülkedir. Duyarlı hukukçu arkadaşlarımın siyasetten ayrı olamayacağını düşünenlerdenim. Şu anda otoriter bir yönetime götürülen günleri yaşıyoruz. Ülkemizde kuvvetler ayrılığı kalmadı. Bizler örgütlü bir mücadeleden gelen insanlarız. Bağlı bulunduğum parti bu konulara çok uygun. İç güvenlik yasası ile ülkemiz tam bir totoliter sisteme doğru gitti. Ağzını açanlar günümüzde hapislere gönderiliyor. Duyarlı siyasetçilerin mecliste, CHP’nin iktidarında yer alması gerekiyor. Ülkemizde parmak sistemine dayalı bir yasada muhalefet partileri ne kadar çalışırsa çalışsın çalışmaların sonuçsuz kaldığını hepimiz gözlemliyoruz. Ben artık kadın olarak kadın cinayetlerinin yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum. Şiddet gören kadınlara karşı empati kurmalılar erkekler.  Kadınlarımız ne yazık ki sindirilmiş durumda. Bir kadın olarak bu duyarlılığı içinde hisseden, yaşadıklarını iyi bildiğim için ben milletvekili aday adayı oldum”.

İkTİDAR OLMUŞ CHP’DE VEKİL OLMAK

Tabandan geldiğini, örgüt içinde kademe kademe görevler üstlendiğini, parti örgütünü iyi tanıdığını, yine küçük yaşlardan beri siyasetin içinde olduğunu, bu yüzden de Kocaeli’nin sorunlarını iyi bildiğini, Kocaeli’ni mecliste iyi temsil edeceğini düşündüğünü, çalışma ve çalışkanlığı prensip edindiğinden CHP adına kazanım olacağına inandığını vurgulayan Çalışkan, “Kuşkusuz bizim milletvekili olmamızdan daha önemlisi partimizin iktidara taşınmasıdır. Ben de iktidar partisinin milletvekili olarak bölgeme ve ülkeme hizmet etmek istiyorum.Beni bu çok heyecanlandırıyor. kıstasların ne olacağını bilemiyorum ama kendimin partimin kıstaslarına uyduğumu düşünüyorum.Takdir Genel merkez ve partimiz örgütlerinindir. Sonuç ne olursa olsun, bugüne kadar yaptığım gibi partim ile iktidar için, elele mücadeleye devam edeceğim”dedi.

Çalışkan Partililerin sorularını da yanıtladı.

NHA/Murat Gökkaya

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat