Özdilek

Siyaset

Yakup Törk'ten Anlamlı Çağrı

Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk’ün yaptığı mahalle toplantılarında, vatandaşın nasıl haksızlığa uğradığını görmeleri için, Halkı Belediye meclis toplantılarını izlemeye çağırdı.

2 Haziran 2016 Saat: 10:22
Yakup Törk'ten Anlamlı Çağrı
Yakup Törk'ten Anlamlı Çağrı

Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk’ün  Emek Mahallesi’nde düzenlediği toplantıya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan Uzun Kafe,  Törk’ü dinlemeye gelen mahalle sakinleri ile dolup taştı.

“CHP, Darıca Belediye Meclisi’nde 6 meclis üyesi ile temsil ediliyor ama hepsi vatandaşın hakkını hukukunu sonuna kadar savunuyor. Belki iş oylama aşamasında geldiğinde sayıca yeterli olmasak ta meclis üyelerimiz hiçbir haksız, hukuksuz işin altına imza atmıyor el kaldırmıyor.” Diyen Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, “Perşembe günü Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirilecek. Burada Emek Mahallesi sakinlerinin nasıl evini yurdunu terk edip buralardan uzaklaştırmanın planlarına ait bir meclis kararı alınacak. Büyük ihtimalle de oy çoğunluğu ile bu karar geçecek. İmar haksızlığına gelin siz de şahit olun. CHP bu haksız karar için nasıl bir muhalefet yapacak gelin gözlerinizle görün.  Bizler iktidar partisi meclis üyelerine mecliste de sesleneceğiz. Eğer halk için meclis üyesi olmuşsanız, amacınız hak ve halk için hizmet ise, eğer biraz vicdan sahibi iseniz bu karara oy vermezsiniz. Bu dünyada halk öteki dünya da Allah bunun hesabını soracaktır.”dedi.

MECLİSTEN GEÇSE BİLE HUKUKA TAŞIYACAĞIZ

Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, “Hayata geçirmek istedikleri proje de yüksek katlı lüks binalar sizlerin güneşinizi, rüzgarınızı kesecek. Evlerinizin değeri düşecek. Bu binalar 600 milyara müşteri bulurken sizin evlerinizin yüzüne bile bakmayacaklar. Bu binaları sizler yapmak isteseniz izin vermezler ama kendileri için her türlü izini çıkarırlar. Bu ne demek? Siz Emek Mahallesi’ni terk edin gidin demek. Bir inşaat mühendisi olarak konuşuyorum, yerinizden yurdunuzdan olacaksınız. Bunu Perşembe günü meclise gelip kendiniz görün. Biz ne desek, “Bu CHP her şeye muhalefet oluyor” diyorlar. Orası halkın meclisi. Belki konuşmanız mecliste yasak. Söz hakkınız yok. Ama hukuksuzluğa şahit olmak için mutlaka gelin. Eğer mecliste bu karar alınsa dahi biz 1 ay içinde bu durumu mahkemeye taşıyacağız.”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat