Özdilek

Güncel

SAVDES-SEN Kocaeli Şubesi'nde Murat Mısır İle Devam Dedi

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası Kocaeli Bölge Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurul toplantısını dün sabah Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdi.

27 Mart 2016 Saat: 16:52
SAVDES-SEN Kocaeli Şubesi'nde Murat Mısır İle Devam Dedi
SAVDES-SEN Kocaeli Şubesi'nde Murat Mısır İle Devam Dedi

Kongreye SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Türkmen, Ferit Bingöl ve Yusuf Pehlivan, Gölcük belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Sendikanın 2 Nolu Ankara Şube Başkanlığı ve yönetimi, Türk Harb- İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkan Yardımcısı Nusret Subaşı, SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur ve Yönetimi ile davetliler katıldı.

Divan Başkanlığı'na Şahin Yalı seçildi

SAVDES-SEN Kocaeli 1. Olağan Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Divan bs-aşkanlığı seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Divan Başkanlığına Şahin Yalı, Divan Başkan Yardımcılığına Çiğdem Ersoy seçildi. Divan Başkanlığı seçimi sonrasında aday olmak isteyenler başvurularını divan başkanlığına ilettiler. Savdes-Sen Kocaeli Bölge Şube Başkanı Murat Mısır, 30 kişilik aday listesini Divan Başkanlığına iletti. Divan Başkanlığının incelemeleri sonucu başka adayın çıkmadığını genel kurul üyelerine duyurdu.

Kongreye Genel Başkan Tuncay Cengiz'de katıldı

Divan Başkanı Şahin Yalı konuşmacıları tek tek kürsüye davet etti. Savdes-Sen genel Başkanı Tuncay Cengiz yaptığı konuşmada, "Sendikacılığı, ideallere ulaşma noktasında amaç olarak değil, araç olarak görüyoruz. 32 Bin 500 üyeye yönelik olarak doğru, dürüst ve şeffaf hesap veriyoruz. Her zaman gösterebilecek bir sendikal mücadele yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Mısır, "Üyelerimiz için elimizden gelenin en iyisini gece gündüz demeden yapmaya çalışıyoruz"

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Adayı Murat Mısır, yaptığı konuşmada, "Genel Merekzimiz tarafından Ekim 2015 tarihinde atandığımız Kocaeli Şubemizde yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu  ve temsilcilerimiz ile birlikte büyük başarılara imza attık. Şube olarak her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. Üyelerimiz için elimizden gelenin en iyisini gece gündüz demeden yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımla birlikte mali, sosyal ve özlük hakları konusunda her zaman üyelerimizin yanındayız. Hukuksal olarak avukatlarımızla her zaman yanlarındayız" dedi.

Cengiz, "Sistemde yok sayıldık"

Sözlerine 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 15/g maddesindeki "Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) çalışan sivil memurlar ve kamu görevlileri üye olamazlar ve sendika kuramazlar" hükmünden dolayı sendikal anlamda örgütlenmekten mahrum bırakılmamız nedeniyle, maruz kaldığımız haksızlıkları, oluşan mağduriyetimizi ve sorunlarımızı çözüm makamlarına yeterince aktaramadık. Dolayısıyla sistemde yok sayıldık, görmezden gelindik. Bunun sonucu olarakta mali ve sosyal haklarımız hep geri bırakıldı' şeklinde konuşmasına devam eden Cengiz, 22 senden beri kendileriyle ilgilenmeyen diğer sendikaların bazı hakları elde etme hususunda çoğunluğu sağlamak adına üye kapma yarışına girdiklerini hatırlattı. Genel Başkan Cengiz, ayrıca Fiili ve hizmet Zammı (Yıpranma)  Mali anlamda 375.000 TL, iyileştirme ve 4688 sayılı Kanuna Özel Hizmet Kolu eklenmesiyle ilgili çalışmalarda önemli aşamaya geldiklerini bunu da başaracaklarını söyledi. Cengiz, askeri kurumlarda çeşitli iş kollarında çalışan sendika üyelerinin karşılaştıkları zorluklarla ilgili sorularını da açıklıkla cevaplandırdı.

Murat Mısır yeniden başkan

Divan Başkanlığı yapılan konuşmalar sonrasında faaliyet raporları ve denetim raporlaını okuttu. Daha sonra oylama başlatıldı. YSK gözetiminde oylama saat 17.00'de bitirildi. Oylar sayıldıkltan sonra Murat Mısır üyelerin oy çokluğu ile birlikte ekibiyle yeniden Şube Başkanlığı'na seçilen isim oldu.

Seçilen Yönetim Kurulu Listesi'nde;

Asil :Şube Başkanı Murat Mısır, Şube Başkan Vekili Burak Karip, Şube Başkan Yardımcısı Mali İşler Nail Dere, Şube Başkan Yardımcısı Basın ve İletişim Özhan İmre, Şube Başkan Yardımcısı Eğitim ve Sosyal İşler Erdoğan Gümüş, Şube Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Sedef Biçer, Şube Başkan Yardımcısı Mevzuat ve Toplu Sözleşme Erdinç Sönmez

Yedek; Yusuf Ünlü, Gül Karabolat, Metin Yılmaz, Murat Süleyman Şahin,Nazım Demirci, Rahmi Yıldırım, Ercan Yaşar

Denetim Asil;Hasan Basri Küçük, Secattin Yücel, Sezgin Altıngöz, Şerife Kılıç, Malik Ataman.

Denetim Yedek; Emine Kılıç, Hasan Ali Gürlek, Hüseyin Gökçe, Muharrem Kahveci

Disiplin Asil, Güven Gültürk, İbrahim Sarı, İbrahim Kara

Disiplin Yedek; İsa Köse, Mendere Ayaz, Nazan Aydoğdu

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat