Özdilek

Siyaset

Kuşkan: Kent Konut’un peşindeyiz

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kent Konut konusunda yaşanan sorunların takipçisi olacaklarını dile getirdi. Kuşkan, eğitimde yaşanan sorunları da gündeme taşıdı.

15 Ekim 2014 Saat: 16:45
Kuşkan: Kent Konut’un peşindeyiz
Kuşkan: Kent Konut’un peşindeyiz

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, düzenlediği basın toplantısı ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Kuşkan’a basın toplantısında yönetim kurulundan Cihat Altınyuva, Ali Akagündüz, Asude Fırat Özkan ve Semra Başlak da eşlik etti. Başkan Kuşkan, Kent Konut’taki uygunsuz satışları da takip edeceklerini söyledi.

 

“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Konuşmasına Kent Konut’ta yaşanan sıkıntılara değinerek başlayan Kuşkan, “Görev karşılığı alınan maaş dışında siyasetten para kazanmayı etik bulmuyoruz. AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in Kent Konut’la girdiği ilişkileri sürekli gündemde tutacağız. Bu konuya bir an önce net bir açıklama getirilmelidir. Bu işte siyasetten para kazanan Civelek suçludur. Ama odak Kent Konut ve Büyükşehir Belediyesi’dir. Böyle bir imtiyazlı mülk elde edilmesine izin verilmesi doğru değildir. Bu işin peşini bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

 

“İMAM HATİPLERE KARŞI DEĞİLİZ”

İmam hatip okullarına değil, tümüyle dinselleştirilmiş eğitime karşı olduklarını belirten Başkan Kuşkan, “Yeni eğitim dönemi öncesindeki gözlemlerimizi sürdürüyoruz. Eğitim dönemi büyük sorunlarla başladı. 4+4+4 sistemi büyük sorundur. Çağdaş eğitim sistemi yerine gerici ve tebaa eğitim sistemini tercih etmiş oluyoruz. CHP kesinlikle imam hatiplere karşı değildir. Ancak eğitimin tamamen dinselleştirilmesine karşıyız” dedi.

 

“TEOG YALNIŞ BİR UYGULAMA”

TEOG sınavının yanlış bir uygulama olduğunun belirten Kuşkan, şöyle konuştu: “Analitik, sorgulayan öğrencilerin yetiştirilmesi yerine, sorgulamayan, her şeyi olduğu gibi kabullenen öğrencilerin yetiştirilmesini istemiyoruz. TEOG sınavı da büyük bir sorun. Bu sınavla öğrenciler hiç istemediği yerlere gönderiliyor. Evlerinden kilometrelerce uzak okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Öğrenciler için en iyi okul, evlerine yakın olan okuldur. Bu sistemle kız öğrencilerin eğitimi kısmen engellenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

DEMOKRATİK KILIF

Okul yöneticilerinin puanlama sistemiyle yerinin değişmesiyle ilgili konuşan Kuşkan, “Okul müdürlerine uygulanan puanlama sistemine demokratik bir kılıf sunuluyor. Bu puanlama sisteminde öğrenci ve velilerin etkisi yüzde 40, amirlerin ise etkisi yüzde 60 olarak gösteriliyor. Yani amirler ne derse o oluyor. Bu da deneyimli yöneticilerin, amirler tarafından istediği gibi gönderilmesine sebep oluyor. Bir de sendika var. Malum sendikanın yöneticileri AKP iktidarıyla birlikte çalışarak okullara müdür atanıyor” diye konuştu.

 

“FELAKET YAŞANIYOR”

Kuşkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim konusunda hem ilimizde hem de ülkemizde bir felaket yaşanıyor. Bu da 2015 genel seçimlerinin öneminin artmasına sebep oluyor. Biz böylesi bir ortamda öğretmenlerimize sabır diliyoruz. Bugün öğretmenlerimiz iş bırakacak. CHP olarak biz öğretmenlerimizin bu tepkisine destek vereceğiz”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat