Özdilek

Kültür/Sanat

Balkan Kültür Evi’nde “Mezuniyet Kınası”

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin gelenekleri canlandıran etkinlikleri devam ediyor.

20 Mayıs 2016 Saat: 01:28
Balkan Kültür Evi’nde “Mezuniyet Kınası”
Balkan Kültür Evi’nde “Mezuniyet Kınası”

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize edilen “Uluslararası 3. Hıdırellez Bayramı” kutlamalarının ardından bu hafta yeni bir mezuniyet modeli ile Üniversiteden mezun olan öğrencilere mutlu ve huzurlu bir ortamda ev sahipliği yaptı.

 

Son on yıllarda ülkemizde her eğitim seviyesinde “mezuniyet balosu” kavramı ve uygulamaları yaygınlaşırken, Balkan Kültür Evi’nde ilk defa “Mezuniyet Kınası” düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümünden bu yıl mezun olan kız öğrenciler, kendilerine sıra dışı bir mezuniyet programı seçtiler. Öğrenciler, mezuniyetlerini “kına gecesi” düzenleyerek geleneksel kodlarda bir programla kutladılar.

Öğrenciler kına yaktı ve kına gecesi Türküleri eşliğinde eğlendiler; mezuniyet pastası kestiler. Program sonunda Balkan Kültür Evi önünde de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Dr. Bayram Çolakoğlu: “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye belirtti.

 

Program hakkında görüş beyan eden Bal-Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, “Balkan Kültür Evi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile derneğimiz arasında imzalanmış işbirliği protokolü kapsamında faaliyet göstermektedir. Protokol kapsamında yer alan faaliyetler arasında geleneksel kına gecelerinin icra edilmesi de yer alıyor. Bugüne kadar üyelerimizin düzenlediği geleneksel kına geceleri çok defa yapıldı. Fakat ilk defa, pek akla gelmeyen bir tarzda “mezuniyet kınası” düzenlendi. Bal-Türk, geleneklerimize sahip çıkmak ve onları yaşatmak konusunda gençlerimize destek olmayı kendine şiar edinmiştir. Bu itibarla İktisat Bölümünden bu yıl mezun olacak kız öğrencilerimizi kutluyorum; onlar bize ait değerler seti ile bir mezuniyet kutlaması yaptı, bizler de destek verdik” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat