Özdilek

Güncel

Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Bal-Türk’ü Ziyaret Etti

Bulgaristan Baş Müftü Yardımcısı Vedat Ahmed Kocaeli’de Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

25 Haziran 2014 Saat: 13:00
Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Bal-Türk’ü Ziyaret Etti
Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Bal-Türk’ü Ziyaret Etti

 Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Koç, Genel Sekreter Halit Meriç, Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Ar tarafından ağırlandı. Balkan Kültür Evi’nde karşılıklı görüşmeler yapıldı; Baş Müftülük’ün Bulgaristan’daki faalietleri, dernek olarak Bal-Türk’ün faaliyetleri görüşüldü. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Vedat Ahmed Bal-Türk’e Bulgaristan Baş müftüğü’nün tarihini anlatan iki ciltlik çok değerli bir de eser takdim etti.

 

Balkan Kültür Evi’nde Öğle Yemeği Görüşmelerden sonra Balkan Kültür Evi’nde Bulgaristan Türklerinin yöresel yemeklerinin yer aldığı öğle yemeği yenildi. Başmüftü Yardımıcısı Vedat Ahmed sergilenen “İlk Mektep” ve “Nüvap” şehadetname ve diplomalarını inceledi.

 

Orhan Camii ve Vidinli Selim Sırrı Paşa Köşkü’ne Ziyaret Balkan Kültür Evi’nden ayrıldıktan sonra Genel Başkan Çolakoğlu ve Başmüftü Yardımcısı Ahmed önce İzmit Orhan Camii’ni ziyaret etti. Çolakoğlu İzmit’in Fetih camii ve tarihi hakkında bilgi verdi.

Orhan Camii’nin ardından Bulgaristan’ın Vidin Vilayetinde doğan ve hayatının bir bölümünü orada geçirdikten sonra İzmit Mutasarrıflığına atanan Selim Sırrı Paşanın Köşkü Ziyaret edildi. Köşkte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi rehberleri bilgi verdi. Misafire Türk Kahvesi ikram edildi. Ziyaret sonrasında Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmed Hatıra Defterine düşüncelerini yazdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat