Özdilek

Güncel

'AK Parti ve CHP koalisyon hazırlığında!'

Afyonkarahisar'da konuşan DSP Genel Başkanı Masum Türker "bildiğim kadarıyla AK Parti ile CHP'nin koalisyon hazırlığı var" dedi.

6 Mayıs 2015 Saat: 23:03
'AK Parti ve CHP koalisyon hazırlığında!'
'AK Parti ve CHP koalisyon hazırlığında!'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bildiğim kadarıyla AK Parti ile CHP'ninkoalisyon hazırlığı var. Bu koalisyonun da çöpçatanı herhalde geçmişte zararını çok gördüğümüz sayın Kemal Derviş olacaktır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'a gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Budan Termal Otel'de basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de etnik ayrışmaya yönelik mezhepsel tartışmaların yaşanmaya başladığını söyleyen Masum Türker, "Bu nedenle Alevi arkadaşlarımızın cem evleriyle ilgili talepleri daima kamuoyunda bir ayrışma aracı olarak kullanılıyor. Bizler cem evlerinin ibadet yeri olarak tanımlanması konusunda tavrımızı koyacağız ve camilere sağlanan tüm yardımların cem evlerine de sağlanmasını istiyoruz. Bizler Diyanet İşleri'nin kapatılmasının Türkiye'ye büyük zarar vereceğini düşünüyoruz. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün mezheplere eşit mesafede çalışmasını sağlamak için yeniden yapılandıracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi yurttaşlarımızı kapsayan ve yönetimde yer alan düzenleme yapılacaktır" dedi.

'ANA VATAN, YAVRU VATAN TARTIŞMASI YERSİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında yaşanan 'anavatan', 'yavru vatan' tartışmasına değinen Masum Türker, "Bizler duruş olarak bu bölgede, özellikle Kıbrıs'ın yalnız orada yaşayan vatandaşlarımız için değil Türkiye'nin güvenliği için de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, herkesi aklıselim davranmaya ve kendine gelmeye davet ediyoruz. Bu tartışmaların yapıldığı sırada Mısır, Güney Kıbrıs'ı ziyaret etmekte ve Güney Rum kesimi ve diğer bazı ülkelerle Rusya'nın da içinde olduğu o bölgedeki enerjiyle ilgili çalışmaların yürütülmesi kararlaştırılmaktadır. Bu projelerden Türk kesimi dışlanmaktadır. Bu tür olayların Türkiye'deki tartışmalar anında hızlanması dış politikada yanlışlıklar yapıldığını ortaya koyuyor" diye konuştu. 

AYM'YE BAŞVURU HAZIRLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsızlığını yitirdiğine dair Anayasa Mahkemesi'ne gitme hazırlığı yaptıklarını vurgulayan Masum Türker, "Yüksek seçim Kurulu'na cumhurbaşkanıyla ilgili gitmedik, ama başka bir şekilde cumhurbaşkanı ile ilgili yargı nezdinde şikayetimiz olabilir. Şu anda bizim hukukçular Anayasa Mahkemesi'ne cumhurbaşkanının tarafsızlığını yitirdiği nedeniyle şikayet edip, bu konuda bir karar esası, gerekirse bu kararı AYM'ye götürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

DSP'nin her seçime tek başına ya da iktidar ortağı olmak hedefiyle girdiğine dikkati çeken Masum Türker, "CHP'ye her zaman deriz 'parlamentoya girelim, orada birlikte hareket edelim.' CHP'liler her zaman 'aman oylar bölünmesin' derler. Parlamentoya girmek için bizsiz giriyorlar. 3 dönemdir gördük, bizsiz girdiler hiçbir şey başaramadılar" dedi.

AK PARTİ- CHP KOALİSYONU

Gazetecilerin 'Ak Parti ile koalisyon yapar mısınız?' şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Masum Türker, şöyle dedi:

"Şu anda Ak Parti ile koalisyon yapmak tehlikelidir. Çünkü söylediğimiz bütün eleştirilerin içi boşalmış olur. Gerçekçi olmaz. Ama bildiğim kadarıyla Ak Parti ile CHP'nin böyle bir koalisyon hazırlığı var. Bunu yakın bir tarihte Al Jazeera Televizyonu'nda da izledim. Bir genel başkan yardımcısı açıkladı. Zaten Türkiye'de bu konuda yapılmış olan bir raporda, 2008 yılında yazılmış bir raporda CHP'de genel başkan değişimi yaşandıktan sonra bu konuda Türkiye'de yeni bir yapıyı ortaya koyabilmek için Ak Parti- CHP koalisyonu öngörülüyor. Bu koalisyonun da çöpçatanı herhalde geçmişte zararını çok gördüğümüz sayın Kemal Derviş olacaktır."

DSP Lideri Türker, basın toplantısının ardından otel önünde bekleyen partililerle bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Yeğeni ve aynı zamanda basın danışmanı Burak Erdem'in babasının yaşamını yitirdiğini de anlatan Masum Türker, toplantı sonrası yeğenine sarılarak teselli etmeye çalıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat