Özdilek

Güncel

Vali Güzeloğlu, GTO’da sorunları dinledi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Ticaret Odası’nda Gebze’nin yeni dönem sanayi modeline geçmesi gerektiğini söyledi.

4 Şubat 2016 Saat: 23:14
Vali Güzeloğlu, GTO’da sorunları dinledi
Vali Güzeloğlu, GTO’da sorunları dinledi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Ticaret Odası’nda gerçekleşen ve sektörel sorunların tartışıldığı toplantıda Gebze’nin yeni dönem sanayi modeline geçmesi gerektiğini söyledi.

GTO’da düzenlenen ve sektörel sorunlarının konuşulduğu programda konuşan, GTO Başkanı Nail Çiler, “Gebze’de ulaşımın büyük bir sorun olduğunu söyledi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da Gebze’de sanayi üretiminin yeni dönem sanayi modeli ile olması gerektiğini söyledi. Gebze Ticaret Odası(GTO) Kocaeli Valiliği’nin talimatı ile oda üyelerinin sektörel sorunlarının konuşulduğu bir toplantı gerçekleştirdi. Meclis salonunda dün gerçekleşen toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, GTO meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı

GEBZE HALİ YETERSİZ

Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan GTO Başkanı Nail Çiler, Türkiye’nin kalbinin Gebze’de attığını belirterek, “ Bazı sorunlar hemen bazı sorunlar da zamanla çözülecek sorunlar.  GTO olarak sorun yerine hep çözümün parçası olmayı ilke edindik. Bölge olarak hep ilklere imza attık. Madde bağımlılığı konusunda 12 bin 450 öğrenciye eğitim verdik. Bu bölgedeki sanayici ve tüccar sosyal konudada elinden geleni yapıyor.Vergisini zamanında yatıran tüccara bir vergi indirim getirilebilir. Gebze Hali’nin halini gördünüz. Gebze’yi anlatırken övünüyoruz. Mevcut koşullarda Gebze Hali yetersiz. Gebze’de ulaşım belli başlı bir sorun oldu. Bu kenti marka yapmak için ona göre bir plan yapmak lazım.  Küçük sanayi siteleri bugünkü anlamda sağlıklı değil. Kentsel dönüşüme karşı değiliz” dedi. 

GEBZE’NİN GELİŞİMİNİ SAĞLAMAK

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ise yapmış olduğu konuşmada GTO’nun Gebze’nin gelişimine katkı sunduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin son 13 yılda ettiği büyük gelişmenin sağlayıcılarısınız. Bu toplantılar hizmet öncelikli bir anlayışımızın bir yansıması. Kocaeli’de bir ilki yaparak tüm ilçelerde  değerlendirme toplantıları yaptık. Yaşanan bir sorun varsa da bu sorunları çözmek veya çözme noktasına taşımak zorundayız.İlçe toplantılarından çıkan sorunları kaymakamlar, belediye başkanları ve koordinatör vali yardımcıları ile birlikte çalışıyoruz. 2023 yılında dünyada ilk 10 ülke arasında olmanın gayreti içerisindeyiz. Bu sektör toplantılarını çok önemsiyoruz. 

Gebze Ticaret Odası, Türkiye’yi taşıyan bir oda. İşimiz amacımız sizi büyütmek, sizleri daha öteye taşımaktır. Gebze yeni dönem sanayi modeli ile üretimini gerçekleştirmek zorunda. Sanayi 4 denilen yeni üretim biçimini burada gerçekleştirmek zorundayız. Bununla ilgili olarak öncü olacağız.  İstihdamın en fazla olduğu illerin başında Kocaeli geliyor. En çok yabancı sermayeli firmanın olduğu il Kocaeli. Gebze Ticaret Odası’nın sosyal sorumluluk anlamında yaptıklarını da takdir ediyorum” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat