Özdilek

Güncel

BES’ten açılan soruşturmaya tepki geldi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman sendikayla ilgili eylemlere katıldığı için Nesimi Öndeş’in hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi

16 Nisan 2014 Saat: 17:42
BES’ten açılan soruşturmaya tepki geldi
BES’ten açılan soruşturmaya tepki geldi

4-5 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirmiş olan grev sonrasında Kocaeli’de 41 büro emekçisine soruşturma açılmış ve bu soruşturmalardan 40’ı Kocaeli Valiliğinin talimatı üzerine Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açılmıştı. Diğer soruşturma ise Adalet Bakanlığı’na bağlı Koceli Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nde çalışan BES üyesi ve iş yeri temsilcisi Nesimi Öndeş hakkında açıldı. BES Kocaeli Şube başkan ve üyeleri Öndeş hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

RIZASI ALINMADAN ATANDI; SÜRGÜN EDİLDİ

Nesimi Öndeş’in, BES’in konfederasyonu KESK’in kararına uyarak greve çıkmasının ardından üzerinde ki baskıların arttığını söyleyen Akın Şişman, “Adalet Bakanlığının 27.08.2013 tarih ve 111605 sayılı yazısıyla hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, rızası alınmaksızın Kocaeli 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne naklen atanmış; sürgün edilmiştir” diyerek Cezaevi’ne Nesimi Öndeş’in sürgününe karşı açmış oldukları davanın devam ettiğini söyledi.

HUKUKİ DEĞİL SİYASİ KARAR

Haksızlık olmasına rağmen verilen bu kararı hukuki değil de siyasi olarak gördüklerini ifade eden Şişman, “Büro Emekçileri Sendikası ve KESK olarak grev hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Halk mücadelemizin önemli bir aracı olarak kullanmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanlığı yargı emekçileri üzerinde ki baskılara son vermelidir. İş yeri temsilcimiz Nesimi Öndeş hakkında başlatılan disiplin soruşturması kapatılmalı, eski görev yerine başlatılması sağlanmalıdır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat