Özdilek

Güncel

Halkevleri zamları protesto etti

Halkevleri İl Örgütü ekmek zammının geri çekilmesini ve valilik tarafından uygun bulunmayan ancak ulaşım zammını protesto etti.

14 Şubat 2016 Saat: 23:30
Halkevleri zamları protesto etti
Halkevleri zamları protesto etti

Halkevleri Kocaeli  İl Örgütü ekmek zammının geri çekilmesini ve valilik tarafından uygun bulunmayan ancak AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın minibüs ve otobüsçüleri mağdur etmeyeceğiz diyerek görüşülmeye devam edileceği söylenen ulaşım zammını protesto etti.

Halkevleri İl Örgütü Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasını Halkevleri İl Başkanı Eren Atış gerçekleştirdi. 2016 yılına girilmesiyle birlikte ekmek, su, elektriğe zam yapıldığını belirten Atış, “Son bir ayda faturalar neredeyse iki katına çıktı. Asgari ücretle geçinen bir aile aldığı parayı sade kira ve faturalara vermek zorunda kalıyor. İşçiye, emekliye açlık sınırının altında ücretler verilirken savaşa milyarlarca dolar para yatırılıyor. Bu paralarda hem emeğimizden hem de en temel ihtiyaçlarımıza yapılan zamlardan çıkartılıyor” şeklinde konuştu.

EKMEK ZAMMI GERİ ÇEKİLSİN

Aralık ayında 1 lira olan 250 gram ekmeğin 1.25 liraya yükseltildiğine dikkat çeken Atış, “Fırıncılar Odasının keyfi istek ve arsız tutumu sebebiyle ekmeğimizin dötte biri eridi. Memleketin en pahalı ekmeğini “İşçi kenti” olan ilimizde tüketiyoruz. AKP’nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ekmeğe zam görünmüyor açıklamasına rağmen ekmeğin zamlanması da başka bir çelişkiyi gözler önüne seriyor. Kocaeli’ de yapılan ekmek zammı kentin tüm kesimler tarafından tartışıldı ve tartışılmaya devam ediyor” dedi. 

EKMEK HALA ZAMLI SATILIYOR

Yaklaşık iki aydır zamlı satılan ekmek fiyatlarına valilikten itiraz geldiğini belirten Atış, “Valilik yaptığı açıklamayla yüzde 25 zammın uygun olmadığını belirtti. Zammın görüşülmesi için komisyon kurulmasını söyledi. Bu açıklamaya rağmen ekmek hala zamlı satılıyor. Fırıncılar Odası ise bu açıklamayı yok sayarak görmezden gelmeye devam etmektedir. Bizler kararın hemen uygulanmasını iki aydır mağdur edilen halkımızın daha fazla mağdur edilmemesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. 

ZAM FURYASININ YENİ GÖZDESİ ULAŞIM

Atış konuşmasının devamında, “Zam furyasının yeni gözdesi ulaşım. Geçtiğimiz ay minibüsçüler kooperatifinin UKOME toplantısında gündem yapmaya çalıştığı ulaşım ücretlerine zam konusu Halkevi mensuplarının davetsiz misafir olarak katıldığı toplantıda geçmedi. Fakat minibüsçülerin talebi devam ediyor. En temel hizmetlerin ve tüketim maddelerinin zamlanmasına artık yeter diyoruz ve bu zamların geri çekilmesini halkımız adına talep ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat