Özdilek

Siyaset

"Katliamlara, ölümlere alışmayacağız"

TMMOB İKK Sekreterliği, Mimarlar Odası'nda Ankara patlamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Arsal Arısal, "Katliamları normal karşılamamız isteniyor" dedi.

16 Mart 2016 Saat: 10:02
"Katliamlara, ölümlere alışmayacağız"
"Katliamlara, ölümlere alışmayacağız"

TMMOB İKK(İl Koordinasyon Kurulu) Sekreterliği Ankara’da yapılan katliamı kınamak amacıyla Mimarlar Odası'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı İKK Sekreteri ve Mimarlar Odası eski Başkanı Arsal Arısal yaparken, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ünal Özmural, Makine Mühendisleri Odası eski Başkanı Nedim Kara, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Umut Buyruk, Makine Mühendisleri Odası Şube Müdürü Gültekin Keskin de açıklama sırasında hazır bulundu.

TEKER TEKER KATLEDİLİYORUZ

Grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren adına TMMOB İKK Sekreteri Arsal Arısal, "Ülkemiz yangın yerine çevrildi. Teker teker ya da topluca katlediliyoruz. ‘Artık Yeter’ demenin sonucu değiştirmediğine hep beraber tanık olsak da yine, yeniden, inadına ‘Artık Yeter’ diyoruz. Daha 10 Ekim katliamı için ‘Yastayız, İsyandayız, Ankara, 10.10.15’ yazılı siyah pankartlarımız binalarımızda asılı duruyor" dedi. 

ÖLÜMLERE ALIŞMAYACAĞIZ

Arısal açıklamasının devamında, "Yasımız sürüyor, acımız büyüyor, yaramıza tuz basılıyor.Kardeşliğimiz ve bir arada yaşama zeminlerimiz parçalanmak isteniyor. Etnik ve dinsel referanslarımıza göre saflaşmamız ve birbirimiz ile savaşmamız isteniyor. Yapılan açıklamalarda ‘endişe etmememiz’ isteniyor. Yüreğimizde kanayacak yer kalmadı. Kitlesel ölümlere ve savaş koşullarına alışmamız, normal karşılanmamız isteniyor. Biz bu karanlığa teslim olmayacağız. Katliam zincirine ve ölümlere alışmayacağız. Bu kötülüklerin hesabınız soracağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat