Özdilek

Sağlık

Civak: “Meme kanserine karşı tetikte olun!

1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla meme kanseri tanı ve tedavi yöntemleri paneli düzenlendi.

31 Ekim 2016 Saat: 10:58
Civak: “Meme kanserine karşı tetikte olun!
Civak: “Meme kanserine karşı tetikte olun!

1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük Rotary Kulübü, Gölcük Muhtarlar Derneği ve VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, meme kanseri tanı ve tedavi yöntemleri paneli düzenledi. Çok sayıda katılımcının dinlediği panelde kadınlara kendi kendine meme muayenesi de öğretildi.

KENDİ KENDİNE TEŞHİS

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, konuşmacı konuk olarak katıldı. Söyleşide meme hastalıkları, meme hastalıklarıyla ilgili belirtiler, meme hastalıklarının teşhisi, meme kanseri, meme kanserine neden olan genetik faktörler, belirtileri, hastalığın tanısı ve tedavisi, elle meme muayenesi ve erken teşhisin önemi ile ilgili bilgiler verildi. Meme kanserinde erken teşhis ve kendi kendine meme muayenesinin önemine de dikkat çekildi.

YILDA BİR KEZ MUAYYENE OLUNMALI

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, meme kanserinin her kadının korktuğu bir hastalık olduğunu, özellikle risk grubundaki hastaların düzenli kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini belirtti. Tüm kadınların ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmasının önemli olduğunu, 40 yaş üzerindeki tüm kadınların yılda bir kez Genel Cerrahi Uzmanı tarafından muayene olması gerektiğini söyledi.

DÜZENLİ KONTROLLER ÇOK ÖNEMLİ

Kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten Op. Dr. Tuğrul Civak,  meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, uygulanacak tedavi yöntemlerinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağladığını, bu nedenle her kadının yıllık düzenli olarak kontrollerini yaptırması gerektiğini belirtti. Op. Dr. Civak, meme kanserinde doğru bilgilendirme ve farkındalığın hayati önem taşıdığının altını çizdi.

TÜMÖR ERKEN TEŞHİS EDİLEBİLİYOR

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, “Meme de ele gelen kitle, meme başı veya cildinin içeri çekilmesi, meme başı akıntısı olan bir kadın hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmalıdır. Bunun yanı sıra şikayeti olmayan kadınlar da yılda bir kez doktor kontrolünden geçmelidirler ve gereğinde mamografi veya meme ultrasonografisi çektirmelidirler. Çünkü meme kanseri erken teşhis yapılabilen nadir tümörlerden birisidir” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat