Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli’de yeni bir sanat anlayışı “TİYATRO KASABASI”

Tiyatro Kasabası 2014-2015 sezonunun ilk Workshop projesini “Özel Gösterim Kocaelili tiyatro severlerle buluşuyor.

24 Eylül 2014 Saat: 12:36
Kocaeli’de yeni bir sanat anlayışı “TİYATRO KASABASI”
Kocaeli’de yeni bir sanat anlayışı “TİYATRO KASABASI”

TİYATRO KASABASI, Genç, dinamik ve yenilikçi ekibiyle 12 Haziran 2014’te kendi imkanlarıyla kurulmuştur. TİYATRO KASABASI yeni olmasına karşın, tiyatroda tecrübelerini ispatlamış kişilerin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Tiyatro deneyimleri dört yıl ile yirmi iki yıl arası değişen TİYATRO KASABASI üyelerinin en başta amacı, yurtiçi ve yurtdışından birçok oyun sergilemek, sanatayeni ve kolektif bir bakış açısıgetirmek ve İzmitli tiyatro severlere güzel vakit geçirtme imkânı sunabilmektir.

Kuruculuğunu Hüseyin DEMİRCİ’nin üstlendiği TİYATRO KASABASI’nın kurucu ekibi; Şebnem TELCİ, Ceren AKDEMİR, Mustafa SAREM, Zafer MANDIRA, Ali Memduh YİĞİT, Gizem Gül KURT, Deniz ÖZDEMİR, Emrah DENİZ ve Tuğba BİLİCİ‘den oluşmaktadır.

 

Kocaeli Tabip Odası destek veriyor.

 

Çalışmalarını Kocaeli Tabip Odası’nda sürdüren TİYATRO KASABASI, 2014-2015 sezonunda iki yetişkin oyunu ve Doğaçlama Tiyatro ile öncelikli Süleyman Demirel Kültür Merkezinde ve farklı sahnelerde  Kocaelili tiyatro severler ile buluşacaktır.

 

Tiyatro Kasabası ilk perdesini 14 Ekim 2014 Salı günü saat 20.00’da Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Mahşer-i Cümbüş  ekibinin kurucusu ve oyuncusu Ayça IŞILDAR’ın yazıp Hüseyin DEMİRCİ’nin yönettiği “BUNU YAPAN İKİ KİŞİ” adlı oyunla açacaktır. Kadın – erkek ilişkilerinin mizahi bir dille anlatıldığı Bunu Yapan İki Kişi oyunu, herkesin kendi hayatından bir parça bulabileceği samimi bir oyundur. Günümüzü anlatan bu oyunda herkesin başından geçen ya da geçebilecek olan güncel olaylar işlenmektedir              

 

Tiyatro Kasabası’nın bir göç hikâyesini anlattığı, Bilgesu ERENUS’nun yazıp Şebnem TELCİ’nin yönettiği “MİSAFİR” adlı ikinci oyunu ise Ocak 2015’ten itibaren seyircisi ile buluşacaktır.

 

Kocaeli’de bir İLK

 

Tiyatro Kasabası 2014-2015 sezonunun ilk Workshop projesini “İMPRO WEEKEND” adıyla, Amerika’dan J STAR, İtalya’dan Fabio MACCİONİ ve Martina PAVONE’nin katılımları ile 21 – 23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecektir. Yaratıcı drama, doğaçlama tiyatro performansı, beden ve müzik kullanımı işlenecektir. Ayrıca Workshop’ta yurtdışından gelen eğitmenlerimizin anında Türkçe çevirisi yapılacaktır. 22 Kasım akşamı ise J STAR , Fabio MACCİONİ ve Martina PAVONE katılacağı Özel Gösterim Kocaelili tiyatro severlerle buluşacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat