Özdilek

Çevre

Depremin yıl dönümünde İlk yardım Çantası Dağıtıldı

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Yürüyüş Yolu’nda kurulan stantta vatandaşlara ilk yardım çantası ile deprem bilgilendirme kitapçığı dağıtıldı

14 Ağustos 2015 Saat: 22:53
Depremin yıl dönümünde İlk yardım Çantası Dağıtıldı
Depremin yıl dönümünde İlk yardım Çantası Dağıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 16. yıl dönümünde vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yürüyüş Yolu’nda stant açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkan Osman Günler’in katılımıyla depremi unutturmamak ve deprem konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla kurulan stantta, vatandaşlara depremle ilgili kitapçık ve ilk yardım çantası ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMADAN ÇALIŞIYORUZ

Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Vekili Özak, ‘’Bu standımızda deprem gerçeği ile ilgili bilgiler veriliyor. Bizlere düşen görev tedbirleri deprem gerçeğini unutmadan almak ve halkımızı deprem konusunda bilinçlendirmektir’’ dedi.

 

İLK YARDIM ÇANTASI DAĞITILDI

Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından  İzmit Yürüyüş Yolu’nda kurulan stantta Başkan Vekili Özak’ın da katıldığı programda vatandaşlara  ücretsiz olarak her evde mutlaka bulunması gereken ilk yardım çantası ve depremle ilgili kitapçık dağıtıldı. İlk yardım çantasının içerisinde sargı bezi, gazlı bez, yara bandı, fener, çengelli iğne, alüminyum yanık örtüsü, ipek flaster, eldiven, makas ve tentürdiyot bulunuyor.

 

ÜCRETSİZ EĞİTİMLER

Sekapark’ta bulunan Sismolojik İzleme Deprem Eğitim Merkezi’nde eğitim öğretim dönemi boyunca ücretsiz eğitimler veriliyor. Özellikle öğrenciler olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına, özel işletmelere ve vatandaşlara deprem eğitimi veriliyor. 24 kişi kapasiteli eğitim salonunda verilen bilgilendirme çalışmalarından randevu alınarak faydalanılıyor. Eğitimlerden sonra katılımcılara deprem çantalarını oluşturmaları için ilk yardım çantası, deprem eylem planları ve deprem tedbirleri kitapçığı ücretsiz olarak dağıtılıyor.

 

SİSMOLOJİK İZLEME VE DEPREM EĞİTİM MERKEZİ KURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı ile birlikte Sekapark’ta  bulunan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde depremle ilgili eğitim çalışmaları yapılırken, Kocaeli’nin ilçe belediyelerinin zeminlerine yerleştirilen 27 deprem kayıt istasyonuyla tüm sismik hareketler inceleniyor. Deprem istasyon sayısı program dahilinde tüm Kocaeli’yi kapsayacak şekilde 41 e yükseltilecek. Deprem  afet ve acil müdahale sisteminin alt yapısı oluşturularak, depreme yönelik ilimizde önemli bir çalışmanın altına imza atılıyor.

 

ZEMİN DURUMU İNTERNETTEN ÖĞRENİLEBİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deprem ile ilgili yaptığı çalışmalar kapsamında vatandaşlar mevcut imar planları ve kent haritası üzerine birleştirilerek vatandaşların arazi ve evleri üzerinde bulundukları zemin sınıflarının görüntülenmesi sağlandı. Bilimsel çalışmalarla oluşturulan sistem ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.kocaeli.bel.tr adresinde oluşturulan linke giriş yapan herkes zemin durumu bilgilerini öğrenebiliyor.

 

TEK TIKLA ZEMİN SAĞLAMLIĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web adresi www.kocaeli.bel.tr adresine tıklayan vatandaşlar, ilk olarak kendi bulunduğu ilçeyi, sokağı, mahallesini ve kapı numarasını girerek Kocaeli Deprem ve Zemin haritalarına ulaşabiliyor. Bu sayede vatandaşlar oturdukları evin zemininin sağlam olup olmadığını, zeminin hangi kayaç olduğu gibi önemli bilgileri rahatlıkla öğrenebiliyor. Buna göre kırmızı olanlar zayıf zemin, turuncu olanlar orta zemin, sarı olanlar iyi zemin ve yeşil olanlar çok iyi zemin olarak sınıflandırılmış olarak görülüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat