Özdilek

Sağlık

Gölge Oyunu İle Memuru Oyalıyorlar

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker Toplu Sözleşme görüşmeleri ile ilgili yaptığı basın açıklamasında mizansen olarak hazırladığı balonu patlatarak, “TİS masası balondan ibarettir” dedi.

20 Ağustos 2015 Saat: 13:32
Gölge Oyunu İle Memuru Oyalıyorlar
Gölge Oyunu İle Memuru Oyalıyorlar

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan Toplu Sözleşme görüşmelerinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube binasında ortak bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker okudu. Çeker, “Toplu Sözleşme Masası içi hava ile doldurulmuş büyük bir balondan ibarettir” dedi.  Çeker açıklamasına şöyle devam etti: “2013 yılında Memur- Sen Toplu sözleşme masasında Kamu Çalışanlarına yaşattığı hezimetin bir yenisine daha imza atmak için gölge oyununa devam etmektedir.

 

KAPALI KAPILAR ARDINDA

Toplu sözleşme masası varken Toplu Sözleşme görüşmelerinin ikinci oturumu öncesi 12 Ağustos 2015 tarihinde Hükümetin paydaşı Malum Sen yöneticileri Başbakan Davutoğlu’nu ziyaret ederek basına kapalı bir toplantı gerçekleştiriyorlar. Bu toplantıda Toplu Sözleşme görüşmelerine başkanlık eden Çalışma bakanı Faruk Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da hazır bulunduğu bir toplantı yapılıyor. Kamu çalışanlarının sorunlarını kamuoyu önünde Toplu Sözleşme masası yerine kapalı kapılar ardında görüşmeyi ve pazarlığı tercih eden Malum Senciler ve temsil ettikleri zihniyetin ne yapacağı belli olmuştur.

 

MEMURLAR HÜSRANA UĞRAYACAK

Hükümetin paydaşı ve ortağı olan Malum Sen’cilerin toplu sözleşme masasında sergilemiş oldukları tavırları memurlara Toplu Sözleşme masasında hüsran yaşatacaklarının net belirtilerini ortaya koymuşlardır. Yetkili olmakla övünen ama etkisizliği nedeniyle de memuru perişan eden Malum Sen Toplu Sözleşme masasına giderken 2016 yılı için yüzde 16 zam, 2017 yılı için yüzde 14 zam+taban aylığa zam, refah payı ve enflasyon farkı istemiştir. Hükümet ise 2016 yılı için yüzde 4+4 ve2017 yılı içinde yüzde 3+3 önermiştir. Bunu reddeden ve kabul edilemez bulan memur-sen bir sonraki toplantıda ise 2016 yılı için ilk altı aylık zammın yüzde 4’den yüzde 5 çıkmasını ise müzakere edilebilir bulmuştur. Bu nasıl bir hak savunmasıdır anlamak mümkün değildir. Yüzde 4’ü anlamsız bulup yüzde 5’i müzakere edilebilir nitelikte bulmak nasıl bir akıl ve mantık hesabıdır” dedi

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat