Özdilek

Ekonomi

Kandıra Hindisini Yine,Yeniden

Unutulmaya yüz tutan meşhur kandıra Hindisi yeniden üretime geçiyor.

1 Temmuz 2015 Saat: 15:46
Kandıra Hindisini Yine,Yeniden
Kandıra Hindisini Yine,Yeniden

Türkiye’nin markası olma yolunda ilerleyen “Kandıra Hindisi” için Belediye Başkanı Ünal Köken, kolları sıvadı. Başkan Köken, “Hindi yetiştiriciliğini teşvik etmek için kuluçka tesislerini hizmete açtık” dedi.

Kandıra’nın adını duyurmuş değerlerinden olan kandıra hindisi diğer adıyla siyah hindi, son yıllarda hindi çiftliklerinin kapanması sonrasında yok denilecek kadar azaldı. Kandıra hindisinin üretiminin ilçede yeniden canlanması için harekete geçen Başkan Ünal Köken, vatandaşların Kandıra civcisine daha rahat ulaşabilmeleri adına, modern kuluçka tesisini faaliyete geçirdi.

MARKA DEĞERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Halka civciv dağıtımın en kolay şekilde sağlayacaklarını belirten Başkan Köken, kuluçka tesisi içerisinde ayrıca anaçların bakın evlerininde hizmete açıldığını söyledi. Köken, “Biz ilçemizi tüm değerlerini korumak ve çıtasını yükseltmekle sorumluyuz. Bugün ülkede hindi denildiğinde ilk akla gelen ilçemiz Kandıra’da bu değerimize sonuna kadar sahip çıkacağız ” şeklinde konuştu.

PROJE İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  ve Kandıra Ziraat Odası ile ortak proje Hindi kuluçka tesisleri için fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Köken, “Projenin içerik çalışması için özel bir ekip kurduk. Bu ekip içerisinde yer alan ve bize desteklerini hiç eksik etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve Kandıra Ziraat odası yöneticilerine teşekkür ederiz” dedi.

BELEDİYE AİT ÇİFTLİK KURULACAK

Kandıra Belediyesi destek hizmetleri binasında geçici olarak kurulan kuluçka tesisi ve anaçların bakım evini hizmeti sayesinde, vatandaşlara civciv dağıtımı en hızlı şekilde sağlanacak.  Kuluçka tesisinin ikinci etabında Orhan Mahallesinde bulunan tavuk çifliğini tahsis ederek hindi üretimine geçilecek.  Tesislerle ilgili bilge veren Köken, “Önüzmüzdeki zamanlar da binası kendimize ait üretim çifligi ve kuluçka tesisimizi kuracağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat